Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Οι τρεις αλλαγές «ουσίας» στους δείκτες του ρόστερ και το διαβατήριο του Ροντινέι

Ολυμπιακός: Οι τρεις αλλαγές «ουσίας» στους δείκτες του ρόστερ και το διαβατήριο του Ροντινέι

Νεότερο κατά… 42 χρόνια το ρόστερ του Ολυμπιακού – Ποιους «βασικούς στόχους» του σχεδιασμού έπιασαν οι Ερυθρόλευκοι.

Με τον καλύτερό τρόπο ξεκίνησε τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν προκριθεί στους ομίλους του Europa League και να βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Super League, έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα η ομάδα του μεγάλου λιμανιού δυνάμωσε ακόμα περισσότερο, εντάσσοντας στο ρόστερ της σπουδαίους ποδοσφαιριστές όπως είναι Ντάνιελ Ποντένσε, Στέφαν Γιόβετιτς και Όλα Σολμπάκεν. Τρεις παίκτες που αποκτήθηκαν πριν από λίγες ημέρες, προκαλώντας ενθουσιασμό στον κόσμο του Ολυμπιακού, που ανυπομονεί να τους δει να αγωνίζονται με τα ερυθρόλευκα.

Κάτι που αναμένεται να συμβεί στο πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (17/9), για την 4η αγωνιστική της Super League. Ένα ντέρμπι στο οποίο ο Ολυμπιακός πάει ανανεωμένος και ενισχυμένος με παίκτες κορυφαίου επιπέδου, με στόχο το διπλό που θα τον κρατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ένα ρόστερ, που είναι κατά 42 χρόνια μικρότερο σε σχέση με το αντίστοιχο της περσινής ομάδας.

Ήταν ένας από τους στόχους του σχεδιασμού να χαμηλώσει ο μέσος όρος ηλικίας. Έπειτα από 16 αλλαγές στο ρόστερ (14 μεταγραφές συν τις επιστροφές του Ζοάο Καρβάλιο και του Μαντί Καμαρά) προκύπτει αυτό το -42. Για κάθε παίκτη σχεδόν τρία χρόνια διαφορά.

Διότι έφυγαν οι: Βαλμπουενά (39), Παπασταθόπουλος (35), Κρίστινσον (34), Εμβιλά (33), Ροντρίγκες (33), Μπακαμπού (32), Κασάμι (31), Μπουχαλάκης (30) ας πούμε και στην ηλικία 30+ ήρθαν μόνο οι Ιμπόρα (35), Γιόβετιτς (33), Κίνι (33) και Ελ Κααμπί (30). Τέσσερις για οκτώ! Κυρίως όμως διότι οι περισσότερες μεταγραφικές επιλογές του Ολυμπιακού είναι με προδιαγραφές «το καλύτερο ποδόσφαιρο μπροστά»: Ο Εσέ (21), ο Αλεξανδρόπουλος (21), ο Μπρνιτς (21), ο Πορόζο (22), ο Ορτέγκα (24), ο Σολμπάκεν (25), ο Ρίτσαρντς (25).

Ποιοι άλλοι έφυγαν και ήρθαν; Δεν μένουν πια εδώ οι Ρέαμπτσιουκ (25), Χουάνγκ (27), Μπιτίκι (27), Μπα (28), Σαμασέκου (27), Κανός (26), Ραμόν (22), Ντε Λα Φουέντε (21) και είναι εδώ οι Καμαρά (26), Καρβάλιο (26), Ποντένσε (27), Σκάρπα (29), Φρέιρε (29). Δεν συνέβη τυχαία όλο αυτό. Επαναλαμβάνουμε πως ήταν ένα από τα ζητούμενα. Όπως ζητούμενο ήταν να τελειώσει ο μπελάς με τις θέσεις ξένων.

Στο νέο ρόστερ ξένοι είναι μόλις έξι (όσοι έχουν δικαίωμα ταυτόχρονης συμμετοχής στη Super League) και ο ένας εξ αυτών (Ροντινέι) έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για να πάρει διαβατήριο κοινοτικό. Οι άλλοι ξένοι; Καμαρά, Πορόζο, Ορτέγκα, Εσέ και Ελ Κααμπί. Για να γίνει αυτό; Ο Αντόνιο Κορδόν είχε θέσει ως βασική προτεραιότητα στην αναζήτηση του όλο το καλοκαίρι, παίκτες με διαβατήρια.

Και κάτι ακόμη που χρήζει αναφοράς μιας και μπήκαμε στον πειρασμό; Δεν είναι μόνο οι ηλικίες και οι θέσεις των ξένων. Είναι και ο «αριθμός» του ρόστερ. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει 24+τερματοφύλακες όταν πριν από μερικούς μήνες ο Μίτσελ έδωσε μάχη για να κατεβάσει τον αριθμό στο 27+τερματοφύλακες. Είχε πέρσι τέτοια εποχή η ομάδα περισσότερους από 30 στο ενεργό της ρόστερ σε μια «πολυκοσμία» που στοίχισε και αυτή μιας και η ομάδα δεν χωρούσε σε ένα γήπεδο να κάνει προπόνηση. Λεπτομέρειες θα πει κάποιος. Ίσως. Βασικά όμως, ποδόσφαιρο. Μια ολοκληρωμένη ιδέα που την καταλαβαίνεις καλύτερα στις λεπτομέρειες.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024