Αθηνά Λινού: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τις πλημμύρες
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγήτρια επιδημιολογίας καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν οι πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel στη δημόσια υγεία, κρούει Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Λινού προειδοποιεί για ρύπανση ακόμη και στον υδροφόρο ορίζοντα και επισημαίνει ότι σε πλημμυρισμένες περιοχές παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε μια σειρά από λοιμώξεις.
Η ανάρτηση της Αθηνάς Λινού:
Η κυβέρνηση είναι προφανώς ανεπαρκής και ανέτοιμη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών των φυσικών καταστροφών. Βιώνουμε θανάτους, καταστροφές περιουσιών και μακροχρόνια προβλήματα στην ψυχική και σωματική υγεία των Ελλήνων.
Κρούω, όμως, τον κώδωνα του κινδύνου και για επιπλέον άμεσους και μεσοπρόθεσμους κινδύνους που θα απειλήσουν την υγεία όλων μας.
Οι κίνδυνοι αυτοί θα προκύψουν από την καταστροφή του δικτύου υδροδότησης στους περισσότερους δήμους της χώρας, τη διαρροή χημικών ουσιών, τις χιλιάδες νεκρών ζώων, ακόμα και τρωκτικών, και την επακόλουθη ρύπανση ακόμα και του υδροφόρου ορίζοντα.
Στις πλημμυρισμένες περιοχές παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, πνευμονολογικών και δερματικών λοιμώξεων και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και νόσων που μεταδίδονται με τα κουνούπια, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, κρούσματα του οποίου έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Θεσσαλίας.
Η ευθύνη της κυβέρνησης για τον επερχόμενο κίνδυνο στη δημόσια υγεία είναι τεράστια.
Άραγε την κατανοούν οι υπεύθυνοι και αν ναι, προτίθενται να λάβουν επιτέλους αποτελεσματικά και επαρκή μέτρα προστασίας;»
Η κυβέρνηση είναι προφανώς ανεπαρκής και ανέτοιμη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών των φυσικών καταστροφών. Βιώνουμε θανάτους, καταστροφές περιουσιών και μακροχρόνια προβλήματα στην ψυχική και σωματική υγεία των Ελλήνων.
Κρούω, όμως, τον κώδωνα του… pic.twitter.com/aoku3babyF
— Αθηνά Λινού (@athinalinou) September 7, 2023
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]
- Ίντερ: Ο Μαρότα προανήγγειλε μεταγραφική ηρεμία τον Ιανουάριο
- Τραμπ: Ταϊλάνδη και Καμπότζη αποδέχθηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες
- Μονακό – Φενέρμπαχτσε 86-92: Γύρισε το ματς από το -17 και πήρε σπουδαία νίκη στο Πριγκιπάτο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)

































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442