Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Daniel: Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φονικές πλημμύρες στην Ελλάδα

Daniel: Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φονικές πλημμύρες στην Ελλάδα

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην κακοκαιρία που πλήττει την Ελλάδα

Εκτενή δημοσιεύματα από τον διεθνή Τύπο για την κακοκαιρία Daniel και τις φονικές πλημμύρες στην Ελλάδα.

Μεγάλες εφημερίδες, όπως οι New York Times, ο βρετανικός Guardian, ο Independent και το δίκτυο BBC αναφέρονται στις μεγάλες καταστροφές και στους θανάτους πολιτών που προκάλεσε η κακοκαιρία στη χώρα μας, κάνοντας λόγο για ακραία φαινόμενα στην Ελλάδα.

Οι New York Times σημειώνουν ότι ακραίες βροχοπτώσεις προκαλούν πλημμύρες στην Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Τουρκία, «σκοτώνοντας 14» άτομα συνολικά και στις τρεις χώρες.

Και τονίζουν πως «οι πλημμύρες κατέστρεψαν γέφυρες, εγκλώβισαν τουρίστες και παρέσυραν αυτοκίνητα και κτίρια», ενώ χιλιάδες νοικοκυριά εξακολουθούσαν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα την Τετάρτη.

Η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, με τίτλο «Η Τουρκία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία πλήττονται από φονικές πλημμύρες», μεταδίδουν για τη χώρα μας:

«Στην ανατολική Ελλάδα, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στην παραλιακή πόλη του Βόλου, όταν κατέρρευσε πάνω του ένας τοίχος, ενώ την Τετάρτη ανακαλύφθηκε το πτώμα μιας 87χρονης γυναίκας στην κοντινή περιοχή του Πηλίου, όπου έχουν αναφερθεί άλλοι τέσσερις αγνοούμενοι. Τουλάχιστον έξι χωριά μέσα και γύρω από την οροσειρά του Πηλίου υπέστησαν τεράστιες ζημιές, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης».

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βασίλης Τσαλαμούρας, ένας 58χρονος κάτοικος της πόλης της κεντρικής Ελλάδας. «Χιλιάδες καταστήματα και κτίρια έχουν πλημμυρίσει στο Βόλο και κανείς δεν είναι εδώ για να μας βοηθήσει», σημειώνει το δημοσίευμα του Guardian.

BBC: Στο Βόλο έβρεξε ένα 24ωρο όσο όλο το φθινόπωρο

«Ελλάδα: Σκιάθος και Βόλος πλήττονται από πλημμύρες», γράφει η ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου BBC.

Σημειώνει ότι «τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ελλάδα, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές της χώρας».

Και υπογραμμίζει πως «σύμφωνα με τους τοπικούς εμπειρογνώμονες, στην παραθαλάσσια πόλη-λιμάνι του Βόλου έπεσε μέσα σε 24 ώρες το ίδιο ύψος νερού που πέφτει συνήθως όλο το φθινόπωρο».

Live μετάδοση από τον Independent

Ο βρετανικός Independent καλύπτει σε ζωντανή μετάδοση τις μεγάλες πλημμύρες στην Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Τουρκία.

«Στην Ελλάδα, μια βροχόπτωση – ρεκόρ προκάλεσε τουλάχιστον δύο θανάτους κοντά στην κεντρική πόλη του Βόλου και τρεις άνθρωποι αγνοούνται. Η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν ένας τοίχος υποχώρησε και έπεσε πάνω του, ενώ την Τετάρτη ανακαλύφθηκε το πτώμα μιας γυναίκας», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Ένας εγκλωβισμένος τουρίστας δήλωσε ότι το κέντρο της Σκιάθου είναι ‘κάτω από το νερό’ και περιέγραψε την κατάσταση ως ‘τρομακτική’», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με μία ανάρτηση στο Instagram ο Independent αναφέρεται στις πλημμύρες της Σκιάθου, «ανεβάζοντας» ένα χαρακτηριστικό βίντεο με κεντρικούς δρόμους του νησιού να έχουν κυριολεκτικά «βουλιάξει».

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024