Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Blue Horizon: Τι θα ισχυριστούν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αντώνη

Blue Horizon: Τι θα ισχυριστούν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αντώνη

Τα τραγικά γεγονότα στον καταπέλτη του «Blue Horizon»

Προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο ζήτησαν και έλαβαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση και αμέσως μετά την απολογία τους ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη που άφησε την τελευταία του πνοή λιμάνι του Πειραιά, Απόστολος Λύτρας, είπε πως οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ισχυριστούν ότι δεν έσπρωξαν τον 36χρονο, αλλά αυτός γλίστρησε στο άκρο του καταπέλτη.

«Έφυγαν άνετοι και ωραίοι»

«Έχω πληροφορηθεί ότι θα ισχυριστούν ότι δεν τον έσπρωξαν αλλά γλίστρησε στο νύχι της μπουκαπόρτας», είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γνωστός δικηγόρος.

Ο Απόστολος Λύτρας έκανε γνωστό πως η πλευρά της οικογένειας θα περιμένει να δει τι ακριβώς θα πουν οι τέσσερις κατηγορούμενοι και στη συνέχεια «θα πράξουμε τα δέοντα».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της εταιρείας, σημείωσε: «Μετά την ανακοίνωση έφυγαν άνετοι και ωραίοι. Υπάρχει θέμα και με το Λιμενικό. Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα γιατί δεν υπήρχε κανένας από το Λιμενικό. Η εταιρεία έχει ευθύνη για τους υπαλλήλους της».

«Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο»

«Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που έγινε, δεν είναι έτσι ο Έλληνας ναυτικός», πρόσθεσε ο Απόστολος Λύτρας μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο δικηγόρος μίλησε για «έγκλημα που μας έχει σοκάρει».

«Για μένα είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι θα ασκηθεί δίωξη για ενδεχόμενο δόλο. Εδώ υπάρχει ένα θέμα νομικό ας μην το αναλύσουμε αυτή τη στιγμή. Οι υπόλοιποι θα είναι για συνέργεια στην ανθρωποκτονία» εξήγησε.

Έκανε λόγο για παραλείψεις σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε να δοθεί εντολή να σταματήσουν οι μηχανές καθώς υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα.

Ακόμα ο κ. Λύτρας είπε ότι ο Αντώνης είχε εισιτήριο και σημείωσε ότι απαγορεύεται να φύγει πλοίο με ανοιχτό καταπέλτη.

Όπως είπε έμαθε από μαρτυρίες ότι ο καπετάνιος δεν ήταν στη θέση του και συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία για να δει κι άλλες μαρτυρίες.

«Όξω, όξω»

Μάρτυρας που είδε όλο το σκηνικό από τη σκάλα του πλοίου, περιέγραψε πως άκουσε τα μέλη του πληρώματος να φωνάζουν στον 36χρονο «Όξω, όξω», ενώ εκείνος δεν ακούστηκε να αντιδρά.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, τόπου καταγωγής του Αντώνη, ο άνθρωπος «δεν είχε ζητήματα επικοινωνίας».

Ούρλιαζε ο κόσμος

«Ήταν καλό παιδί, δεν είχε ενοχλήσει κανέναν. Δεν είχε ζητήματα επικοινωνίας. Ήταν 5 αδέρφια, τα 4 στον Άγιο Νικόλαο πέρναγαν πολύ δύσκολα, αλλά δέχονταν βοήθεια από την κοινωνία», είπε ο Αντώνης Ζερβός, που απέκλεισε ο 36χρονος να διαπληκτίστηκε με το πλήρωμα.

«Η ενέργεια αυτού του ναυτικού δεν αντιπροσωπεύει την ελληνική ναυτοσύνη», επεσήμανε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη, Απόστολος Λύτρας περιγράφοντας τη στιγμή του σπρωξίματος που οδήγησε στο θάνατο του 36χρονου, είπε πως, στο πλοίο «είναι όλοι συνδεδεμένοι με ενδοεπικοινωνία». Και διερωτήθηκε «ούρλιαζε ο κόσμος και δεν υπήρχε ένας να του πετάξει ένα σωσίβιο, ένα σχοινί;».

Αναφορικά με τις ποινές που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι, είπε πως προβλέπονται ισόβια για την ανθρωποκτονία και μεγάλες για την παρακώλυση συγκοινωνιών».

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024