Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
5 + 2 τηλεοπτικές προτάσεις για να ξεκινήσει καλά η σεζόν

5 + 2 τηλεοπτικές προτάσεις για να ξεκινήσει καλά η σεζόν

Η νέα σεζόν ξεκινάει με μοναδικές σειρές και ταινίες, οσκαρικού ενδιαφέροντος. Από τα αγαπημένα ζόμπι του THE WALKING DEAD σύμπαντος, μέχρι την βιογραφική ταινία του Σπίλμπεργκ που σε περιμένουν να τα απολαύσεις από την άνεση του σπιτιού σου.

Επιστρέφοντας από τις διακοπές, οι ταινίες και οι σειρές ξαναμπαίνουν σιγά σιγά στο πάνθεον της καθημερινής μας ψυχαγωγίας. Και όχι άδικα: γιατί τι καλύτερο από το να βλέπουμε μία ωραία ιστορία να ξετυλίγεται, από την άνεση του καναπέ μας, συνοδεία σπιτικών εδεσμάτων και με συντροφιά τους αγαπημένους μας; Το θέμα είναι να υπάρχει περιεχόμενο που θα μας ιντριγκάρει και θα μας κάνει να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα.

Εμείς αφού κάναμε την έρευνά μας, σου προτείνουμε 5 νέες σειρές και 2 ταινίες που θα σου κρατήσουν την καλύτερη παρέα τώρα που θα βρίσκεσαι περισσότερο στο σπίτι.

THE WALKING DEAD: DARYL DIXON

Η σειρά-φαινόμενο που έδωσε νέα οπτική για τον τηλεοπτικό τρόμο και απέκτησε εκατομμύρια θεατές, σε καλεί για άλλη μία φορά στο μοναδικό της σύμπαν. Στο  5ο  spin-off της σειράς, η ιστορία ξετυλίγεται με άρωμα Γαλλίας. Εκεί, ξεβρασμένος μετά την αποχώρηση του από την Κοινοπολιτεία, βρίσκεται ο  Ντάριλ Ντίξον, προσπαθώντας να συνδέσει τα κομμάτια για το πώς βρέθηκε εκεί και γιατί. Αυτό θα προκαλέσει μία σειρά αντιδράσεων από τους ηγέτες ενός αυταρχικού κινήματος στο «ζομπιποιημένο» Παρίσι που συν τοις άλλοις έχει βάλει στο μάτι ένα νεαρό αγόρι, που βρίσκεται στην καρδιά της «Ένωση της Ελπίδας», ενός θρησκευτικού κινήματος. Ο Ντάριλ συμφωνεί να οδηγήσει σε ένα ασφαλές καταφύγιο την ομάδα, με αντάλλαγμα βέβαια τη βοήθεια της Ένωσης για την επιστροφή του στην Αμερική. Εκεί κάπου, ο ίδιος πέραν της επιθυμία της επιστροφής θα ανακαλύψει και άλλα συναισθήματα που γεννιούνται από τις νέες αυτές σχέσεις. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον ηθοποιό Norman Reedus (ο οποίος έχει τη μακροβιότερη σταθερή παρουσία στη σειρά)..

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 11/9 στις 22.00 (COSMOTE SERIES HD).

NOLLY

Ήταν το μακρινό 1999 όταν οι περισσότεροι εξ ημών γνωρίσαμε και λατρέψαμε την Helena Bonham Carter στην ταινία που έγραψε ιστορία, το Fight Club με τους εκπληκτικούς τότε Norton και Pitt. Από τότε την έχουμε απολαύσει σε πολλές ταινίες και σειρές, όπως «Οι Άθλιοι», «Ο λόγος του βασιλιά», «Sweeney Todd», «Χάρι Πότερ», «The Crown». Τώρα ήρθε η ώρα να την απολαύσουμε σε μία ακόμα σειρά βασισμένη σε πραγματική ιστορία. Στο νέο της τηλεοπτικό εγχείρημα, η ηθοποιός υποδύεται την Noele Gordon ή Nolly που για 18 ολόκληρα χρόνια ενσάρκωνε την κοκκινομάλλα χήρα Meg Richardson στη διάσημη σαπουνόπερα Crossroads. Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν ενώ η Nolly βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της, απολύθηκε χωρίς καμία εξήγηση από την παραγωγή.

Η μίνι σειρά κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 22.00 (COSMOTE SERIES HD).

THREE WOMEN

Εμπνευσμένη από πραγματικές ιστορίες αυτή η δραματική σειρά μιλάει για τη συναισθηματική και σεξουαλική ζωή τριών γυναικών, διαφορετικής ηλικίας, πορείας ζωής και περιοχής των Ηνωμένων Πολιτειών. Βασισμένη στο πρώτο επιτυχημένο και ομότιτλο βιβλίο της Lisa Taddeo, η σειρά μας περιγράφει τη ζωή της Λίνα, μιας νοικοκυράς που έχει περάσει δέκα χρόνια σε έναν γάμο χωρίς πάθος όταν τελικά ξεκινά μια σχέση που αλλάζει τα πάντα. Η δεύτερη ιστορία είναι της Σλόουν, μιας γοητευτικής επιχειρηματία που βρίσκεται σε έναν «επιτυχημένο» γάμο, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζονται δύο ξένοι στη ζωή της ίδιας και του συζύγου της. Η τρίτη ιστορία είναι αυτή της Μάγκι, μιας φοιτήτριας στη Βόρεια Ντακότα, που κατηγορεί τον παντρεμένο καθηγητή Αγγλικών της για μια ακατάλληλη σχέση. Όλα αυτά τα καταγράφει η Γκία, μια συγγραφέας που πενθεί τον χαμό της οικογένειάς της, πείθοντας κάθε μια από αυτές τις τρεις εκπληκτικές απλές γυναίκες να της εξομολογηθούν το πώς άλλαξε η ζωή τους, κάτι που τελικά θα αλλάξει και την δική της ζωή για πάντα. Στον ρόλο της Γκία η Shailene Woodley («Big Little Lies», «H τριλογία της Απόκλισης», «To Catch a Killer»).

Η σειρά κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 23.00 (COSMOTE SERIES HD).

THE GOLD

Η βρετανική τηλεοπτική δραματική σειρά «The Gold» αφηγείται την πραγματική ιστορία μίας συμμορίας που στις 26 Νοεμβρίου 1983 έκλεψε το ασφαλιστικό κέντρο Brink’s Mat κοντά στο Heathrow, ανακαλύπτοντας τυχαία εκεί μπάρες χρυσού αξίας 26 εκατομμυρίων λιρών! Μιλάμε για την μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία εκείνη την εποχή, άσχετα που έγινε κατά λάθος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα ντόμινο επιπτώσεων που ταλαιπώρησε για δεκαετίες το Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων την καθυστέρηση, ακόμα και ακύρωση πολλών αναπτυξιακών έργων στις περιοχές Docklands τη δεκαετία του 1980. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Hugh Bonneville (Downton Abbey), και Dominic Cooper (Mamma Mia, Captain America).

Η σειρά κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 22.00 (COSMOTE SERIES HD).

C*A*U*G*H*T

Η τελευταία μας πρόταση στις τηλεοπτικές σειρές αλλάζει ύφος και διάθεση, που σημαίνει πάμε κωμωδία! H σειρά ακολουθεί μία ομάδα Αυστραλών στρατιωτών, οι οποίοι αιχμαλωτίζονται από τοπικούς «μαχητές της ελευθερίας» που είναι προετοιμασμένοι να τους εκτελέσουν για χάρη του αγώνα τους. Όταν, όμως, οι όμηροι θα κάνουν ένα βίντεο, όλα αλλάζουν. Το βίντεο γίνεται viral, οι τέσσερις αδέξιοι στρατιώτες γίνονται γρήγορα διάσημοι και όλος ο κόσμος θέλει να τους σώσει. Το θέμα είναι ότι τους αρέσει τόσο που έχουν γίνει διάσημοι που μάλλον δεν θέλουν να σωθούν.  Στα «συν» της σειράς είναι φυσικά η συμμετοχή του Sean Penn, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η επιστροφή του Matthew Fox στα τηλεοπτικά, έπειτα από το θρυλικό Lost.

Δείτε όλα τα επεισόδια back2back την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 18.00 (COSMOTE SERIES ΜΑRΑΤΗΟΝ HD).

Αφήνοντας για λίγο τις σειρές που ποτέ δεν σταματάνε να μας γαργαλάνε το ενδιαφέρον και τη φαντασία θα πιάσουμε για λίγο τις ταινίες. Και όχι κάποιες τυχαίες ταινίες. Μιλάμε για κινηματογραφικές δημιουργίες δια χειρός Aronofsky και Spielberg, ταινίες που κέρδισαν Όσκαρ και Χρυσές Σφαίρες. Αλλά ας τα δούμε λίγο αναλυτικά:

THE WHALE

Σε σκηνοθεσία του βιρτουόζου της κάμερας Darren Aronofsky (Ο παλαιστής, Π, Η πηγή της ζωής, Ρέκβιεμ για ένα όνειρο) αυτή η ταινία που στηρίζεται στο ομώνυμο θεατρικό του Σάμουελ Χάντερ (για αυτό και θα νιώσετε μία θεατρική ατμόσφαιρα) αποτελεί ένα ανθρωποκεντρικό δράμα με πρωταγωνιστή έναν αυτοκαταστροφικό παχύσαρκο άντρα. Ο ήρωας της ιστορίας μας Τσάρλι είναι ένας απομονωμένος καθηγητής λογοτεχνίας, ο οποίος διδάσκει δημιουργική γραφή διαδικτυακά και παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη μοναχοκόρη του γιατί αισθάνεται ότι ο χρόνος του τελειώνει… Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Μπρένταν Φρέιζερ (Crash, Η μούμια) που κέρδισε και το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του αυτή, ο Χονγκ Τσάου (Το μενού) και η Σέιντι Σινκ (Stranger Things, Γυάλινο κάστρο).

H ταινία έκανε Α’ τηλεοπτική προβολή στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV και είναι διαθέσιμη στον δωρεάν on demand κατάλογο ταινιών και σειρών της.

THE FABELMANS

Και μετά το «θεατρικό» του Αρονόφσκι, πάμε στην πιο προσωπική, αν όχι βιωματική ταινία του μεγάλου Στίβεν Σπίλμπεργκ των 18 υποψηφιοτήτων στα Όσκαρ και 3 νικών (Saving Private Ryan, Schindler’s List). Αυτή η ιστορία μπορεί να μην του έδωσε κάποιο Όσκαρ (αν και προτεινόμενη σε 7 κατηγορίες) αλλά μαζί της έφυγε ως ο μεγάλος νικητής από τις φετινές Χρυσές Σφαίρες. Η ιστορία του λοιπόν μας πάει πίσω στη δεκαετία του ’50, όπου ο μικρός Σάμι Φέιμπλμαν ζει στο σπίτι μίας κλασικής αμερικάνικης οικογένειας με όλες τις χαρές και τα προβλήματά της. Ο Σάμι από μικρός φτιάχνει μία δική του πραγματικότητα μέσα από τις χειροποίητες ταινίες του που θα αποτελέσουν την αρχή μίας πορείας που στο τέλος βρίσκει χιλιάδες θεατές και επιτυχία. Μία ταινία πλούσια συναισθημάτων, με στιγμές αστείες, αλλά και μελαγχολικές, μία ταινία που θα σας συγκινήσει. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η εκπληκτική Μισέλ Γουίλιαμς (Επτά μέρες με τη Μέριλιν, Blue Valentine), ο Γκάμπριελ ΛαΜπέλ (Κυνηγός) και ο Σεθ Ρόγκεν (Το τέλος του κόσμου, Superbad).

Ετοιμαστείτε για την πρεμιέρα της ταινίας, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 21.00, COSMOTE CINEMA 1HD.

Σημειώνεται ότι όλο το περιεχόμενο, αμέσως μετά την προβολή του στα κανάλια (COSMOTE SERIES & CINEMA) θα είναι διαθέσιμο για θέαση οποιαδήποτε στιγμή μέσα από τον δωρεάν on demand κατάλογο ταινιών και σειρών της COSMOTE TV.

Sports in

Άρση Βαρών: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο δις πρωταθλητής Ευρώπης Ολεξάντρ Πελεσένκο (pic)

Ο Ουκρανός δις πρωταθλητής Ευρώπης, Ολεξάντρ Πελεσένκο, έπεσε νεκρός στον πόλεμο κατά των Ρώσων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024