Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Λάθος το 112 για Αττική - Το μήνυμα ήταν για Τροιζήνα και Μέθανα

Κακοκαιρία Daniel: Λάθος το 112 για Αττική – Το μήνυμα ήταν για Τροιζήνα και Μέθανα

«Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις», ανέφερε το μήνυμα του 112 που έφτασε σε πολίτες της Αττικής, ωστόσο αυτό προοριζόταν για Τροιζήνα και Μέθανα.

Στους κατοίκους σε Τροιζήνα και Μέθανα πήγαινε το μήνυμα του 112 που έφτασε σε πολίτες στην Αττική, προειδοποιώντας για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», έγραφε το μήνυμα.

Δείτε το μήνυμα του 112

Πώς έγινε το λάθος

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, το μήνυμα εστάλη στους κατοίκους σε Τροιζήνα και Μέθανα και σε ορισμένα μέρη της Αίγινας. Ωστόσο, το νησί έχει κοινές κεραίες με τα νότια προάστια της Αττικής και έτσι λόγω αναμετάδοσης το μήνυμα έφτασε σε πολλούς κατοίκους στην Αττική.

Σε ποιες περιοχές θα υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα

Σύμφωνα με το Meteo, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε μεγάλο τμήμα της χώρας με έντονα φαινόμενα κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά, ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά: Για την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, οι οποίες μετά το μεσημέρι βαθμιαία στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου θα εξασθενήσουν, ενώ θα συνεχιστούν σε Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Βόρεια Εύβοια, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο και νησιά του Ιονίου.

Τα φαινόμενα σε Κεντρική Μακεδονία (Πιερία), Θεσσαλία, Σποράδες, Στερεά Ελλάδα (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία), Βόρεια Εύβοια, Ανατολική και Βόρεια Πελοπόννησο (Δυτική Κορινθία, Ανατολική Αχαΐα, Αργολίδα, Ανατολική Λακωνία), θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 23 βαθμούς), 20 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 16 έως τους 23 βαθμούς στην Ήπειρο), 21 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 32 βαθμούς στην Κρήτη, 23 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι σε Αιγαίο και Ιόνιο

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο και στον Κορινθιακό Κόλπο ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024