Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: η θαυμαστή πληρότητα και οι προσδοκίες

Ολυμπιακός: η θαυμαστή πληρότητα και οι προσδοκίες

Ασφαλώς και πρόκειται για την κίνηση του καλοκαιριού και το κοινό αποθέωσε τη συμφωνία.

Μια βόλτα στα social να έκανες, εύκολα θα διαπίστωνες πόσο ενθουσιάστηκαν οι φίλοι του Ολυμπιακού με την έλευση στο Λιμάνι του Ντάνιελ Ποντένσε. Δικαίως. Ενας εξτρέμ 27 στα 28 του χρόνια; Με χρηματιστηριακή αξία 20 εκατ. ευρώ; Ενεργός έως και το περασμένοκαλοκαίρι στο πρωτάθλημα της Αγγλίας; Ασφαλώς και πρόκειται για την κίνηση του καλοκαιριού και το κοινό αποθέωσε τη συμφωνία.

Ταυτόχρονα δημιουργούνται υψηλές προσδοκίες σε μια ομάδα που έχει μάθει να ζει με πίεση και πάντα κοιτά κορυφές. Γιατί δεν πρέπει κάποιος να λησμονεί ότι υπέγραψε και ο Στέβαν Γιόβετιτς που αν όλα εξελιχθούν όπως τα αναμένουν οι περισσότεροι, αυτός ο φορ μπορεί να δώσει το «εύκολο γκολ» που οι προπονητές ζητούν.

Αν προσθέσουμε δε στην εξίσωση και τον Όλα Σολμπάκεν, ίσως έχουμε μπροστά μας τριπλέτα επιθετική από το εγγύς μέλλον! Εως χθες αυτοί δεν ήταν στη φαρέτρα του Μαρτίνεθ και παρ’ όλα αυτά, ο κόουτς παρουσίαζε ένα σφιχτό και καλά δομημένο σύνολο. Τώρα, με τα συγκεκριμένα τρία όπλα που προέκυψε στο φινάλε των μεταγραφών, τι μπορούμε να περιμένουμε αλήθεια;

Θα μπορούσε να ειπωθεί πως ο Ντάνιελ Ποντένσε είχε αφήσει κάτι στη μέση. Δεν τον χάρηκαν όσο τους άξιζε οι οπαδοί και όσο άξιζε ο ίδιος ο παίκτης. Ακόμη καλύτερα, δεν τον απόλαυσε το ελληνικό κοινό. Εφυγε για τη Γουλβς και έκανε κρότο η παραχώρησή του. Όπως αντίστοιχο «μπαμ» θεωρείται η άφιξή του ξανά στον Ολυμπιακό, την ομάδα που προφανώς και έχει τον τρόπο να δελεάζει τέτοιας αξίας παίκτες.

Και τώρα τι; Οι Ερυθρόλευκοι έχουν υψηλή ποιότητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και ο Ισπανός προπονητές πολλές επιλογές.

Η δε μεσαία γραμμή, εκεί που βλέπεις παίκτες όπως ο Ιμπόρα, ο Εσέ, ο Αλεξανδρόπουλος, ο Καμαρά, ο Φορτούνης, ο Σκάρπα και ο Καρβάλιο, είναι σε θέση ως γραμμή να μοιράσει σωστά το παιχνίδι και να αξιοποιήσει τις σαϊτες που έχει μπροστά το ρόστερ. Ποντένσε και Σολμπάκεν. Αλλά και Μπρίνιτς και Μπιέλ. Σέντερ φορ οι Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Γιόβετιτς.

Η λέξη «πληρότητα» όπως ίσως δεν την έχουμε ξαναδεί στο χορτάρι. Ο δε Ντιέγκο Μαρτίνεθ, έχει πλέον στα δικά του χέρια ένα ελκυστικό πακέτο. Ο ικανός προπονητής είναι αυτός που ξέρει να διαχειρίζεται το ρόστερ, να κρατά τους πάντες σε εγρήγορση και φορμαρισμένους, ενώ οι πέντε αλλαγές δίνουν τη δυνατότητα να παίρνουν πολλοί χρόνο συμμετοχής και να πατούν στον αγωνιστικό χώρο.

Η διοίκηση της ομάδας επιβεβαίωσε πανηγυρικά πως είχε πλάνο και σωστή στόχευση. Εχθρός του καλού το καλύτερο. Μάλλον κοινότοπο. Αλλά το έμψυχο δυναμικό του εφετινού Ολυμπιακού μπορεί να δώσει πολλές χαρές και ακόμη περισσότερο θέαμα στους φιλάθλους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024