Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός διαβεβαιώνει η κυβέρνηση

Κακοκαιρία Daniel: Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός διαβεβαιώνει η κυβέρνηση

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συζητήθηκε ο συντονισμός της κρατικής μηχανής για τις επόμενες δύσκολες ώρες, καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη

Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω της κακοκαιρίας Daniel συζητήθηκε στην σύσκεψη που έγινε στην Πολιτική Προστασία, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα – καθώς εκτιμάται ότι έπεσε πολύ περισσότερο νερό από τις φονικές πλημμύρες του 2020, τότε που ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» είχε πλήξει την Μεσόγειο και κυρίως την Ελλάδα, ακριβώς τρία χρόνια πριν.

Το πιο ακραίο φαινόμενο, ανέφεραν οι μετεωρολόγοι, σημειώθηκε στην περιοχή της Μαγνησίας, καθώς συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη υπουργούς και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, από μετεωρολόγους και την Πυροσβεστική, ενώ συζητήθηκε ο συντονισμός της κρατικής μηχανής για τις επόμενες δύσκολες ώρες, καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες

Προτεραιότητα θα δοθεί στην εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές και στη φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται.

Πηγές της κυβέρνησης επισημαίνουν πως όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας επιχειρούν από το πρωί της Τρίτης για απεγκλωβισμούς ανθρώπων σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει και συνεχίζουν να είναι επί ποδός. Το ίδιο ισχύει και για τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς υπήρξαν πολλές διακοπές ρεύματος.

Επισημάνθηκε εκ νέου ότι οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και τα μηνύματα του 112.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας και Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός παρά των πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Τριαντόπουλος, καθώς και ο αρχηγός και επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος και, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και μετεωρολόγοι.

Αναμένονται δηλώσεις από τον Βασίλη Κικίλια, ενώ αποφασίστηκε να μεταβεί αύριο, Τετάρτη, ο Χρήστος Τριαντόπουλος στην περιοχή για να παρακολουθήσει την καταγραφή των ζημιών και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της αποκατάστασης και της καταβολής αποζημιώσεων.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024