Ράμα για το ψήφισμα του ΕΛΚ: Σε ποιες αλβανικές αρχές απευθύνετε το ψήφισμα;
Νωρίτερα μιλώντας στην σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος του είχε υποστηρίξει ότι «η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αποτελεί το μεγάλο ευρωπαϊκό στοίχημα για το κόμμα και την κυβέρνησή του».
Το ψήφισμα του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος δια του οποίου ομόφωνα ζητεί από τα Τίρανα την ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη στην θέση του δημάρχου Χιμάρας ενόχλησε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.
Σε δήλωσή του ο Ράμα στάθηκε στη διατύπωση του ψηφίσματος ότι «καλούμε τις αλβανικές αρχές» για να υπογραμμίσει, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ότι «σε ποιες αλβανικές αρχές απευθύνετε το ψήφισμα;» και να συνεχίσει ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ενημερωμένοι ότι το θέμα δεν αποτελεί εκλογική υπόθεση αλλά δικαστική και τα δικαστήρια έχουν απορρίψει ένα τέτοιο αίτημα».
Στο ίδιο ύφος ο Έντι Ράμα προσθέτει ότι «τα όργανα δικαιοσύνης που αποφάνθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο, ιδρύθηκαν με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και υποστηρίζονται απ αυτούς σθεναρά στην μέχρι τώρα θαυμάσια λειτουργία τους κατά της διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.
«Άλλοι ελέγχουν την σελίδα του Μπελέρη»
Για να καταλήξει ότι αν κριθεί αναγκαίο στην κυβέρνησή του είναι «κάτι περισσότερο από έτοιμοι να εξασφαλίσουμε στην ανώτερη ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενημέρωση επί του θέματος σε κάθε μορφή και κάθε στιγμή».
Νωρίτερα μιλώντας στην σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος του είχε υποστηρίξει ότι «η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αποτελεί το μεγάλο ευρωπαϊκό στοίχημα για το κόμμα και την κυβέρνησή του».
Τέλος, δεν παρέλειψε, ωστόσο, να επιτεθεί στον προφυλακισμένο δήμαρχο Χιμάρας με τον ισχυρισμό ότι «τον χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως διάφοροι εξ΄ Ελλάδας και Αλβανίας, εφόσον», όπως είπε, «ελέγχουν μέχρι και την ιστοσελίδα του στο Facebook για δικούς τους λογαριασμούς».
- Η επί 25 χρόνια υπεύθυνη κάστινγκ των ταινιών του Τζέιμς Μποντ δεν θέλει να αλλάξει η «συνταγή»
- Γερμανία: Ένας 68χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τα θύματά του
- Φιάσκο το αυστραλιανό σχέδιο που θα κρατούσε τα παιδιά μακριά από τα social media
- Είναι μύθος: Ο Χάαλαντ επέστρεψε στη Νορβηγία με… ρακούν στο χέρι (vids, pics)
- Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ύπατο Θήβας
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442