Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέταξαν χειροβομβίδα σε πολυκατοικία που μένουν οπαδοί του Παναθηναϊκού

Πέταξαν χειροβομβίδα σε πολυκατοικία που μένουν οπαδοί του Παναθηναϊκού

Την έρευνα για την επίθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Επίθεση σε πολυκατοικία που διαμένουν δύο οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού πραγματοποίησαν άγνωστοι περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα σε είσοδο πολυκατοικίας που βρίσκεται επί της οδού Καρολίδου.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας, ενώ δημιουργήθηκε και κρατήρας στο σημείο.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα υπολείμματα

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που έσπευσε στο σημειο, περισυνέλεξε υπολείμματα της χειροβομβίδας (περόνη, μοχλός, επικρουστήρας), τα οποία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει το συμβάν ως ένα ακόμη «επεισόδιο» οπαδικής βίας, στον απόηχο των τραγικών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου έχασε τη ζωή του ένας οπαδών των «κιτρινόμαυρων».

Για το λόγο αυτό την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Συνεχίζεται η έρευνα για τους συνδέσμους

Την ίδια ώρα, το μπαράζ ελέγχων σε γραφεία συνδέσμων οπαδών ομάδων, στο πλαίσιο της εντατικής υλοποίησης πολυεπίπεδης δράσης κατά της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, συνεχίζεται.

Συγκεκριμένα, το διάστημα από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 2023, διενεργήθηκαν έρευνες σε 37 γραφεία συνδέσμων οπαδών ομάδων στην Αττική (Αθήνα, Ζωγράφου, Πετράλωνα, Πατήσια, Περιστέρι, Καματερό, Καλλιθέα, Παγκράτι, Γκύζη, Γαλάτσι, Κυψέλη, Νέα Ιωνία, ‘Αγιο Παντελεήμονα, Πετρούπολη, Άνω Λιόσια, Πειραιά, Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Καμίνια, Εξάρχεια, Χολαργό, Μαρούσι, Γλυκά Νερά, Μέγαρα, Ασπρόπυργο, Αιγάλεω, Μαρκόπουλο και Ωρωπό), παρουσία δικαστικών εκπροσώπων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βρέθηκε και κατασχέθηκε αριθμός κροτίδων, ενώ διαπιστώθηκε ότι γραφείο συνδέσμου λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας από την αρμόδια Αρχή.

Παράλληλα, για 9 χώρους έχει παύσει η λειτουργία τους ως σύνδεσμοι – εντευκτήρια (όμως οι 7 εξακολουθούν να φέρουν τα διακριτικά ομάδων), οπότε κινήθηκαν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών, ώστε να προβούν στην αποκατάσταση των προσόψεων των κτιρίων. Για τους υπόλοιπους χώρους ελέγχεται η νομιμότητα της λειτουργίας τους.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024