Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες ταυτότητες: Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Νέες ταυτότητες: Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Τι ανέφερε ο Ιερώνυμος για τις νέες ταυτότητες

Από σήμερα ξεκινά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία, βάσει του προγράμματος, αναμένεται να συνεδριάσει μέχρι την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.  Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναμένεται να τοποθετηθούν για το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων, το οποίο φαίνεται να έχει «διχάσει» μια μικρή μερίδα πολιτών. Ήδη την περασμένη εβδομάδα υπήρξε και η πρώτη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στις νέες ταυτότητες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν, περίπου, 3.000 διαδηλωτές.

Ηχηρή ήταν και η παρέμβαση του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας για το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πριν από λίγες ημέρες. «Χρειάζεται σύνεση και φρόνηση», ανέφερε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η παρέμβαση του Ιερώνυμου για τις νέες ταυτότητες

«Σκεφθείτε ότι κάποιοι από τους συνανθρώπους μας, που σήμερα συνωστίζονται να εκδώσουν ταυτότητες, μπορεί να ήσαν ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωναν εναντίον αυτών των ίδιων ταυτοτήτων επειδή δεν ανέγραψαν το θρήσκευμα. Γι’ αυτό χρειάζεται να σκεφτόμαστε σοβαρά και να μην αντιδρούμε παρορμητικά», τόνισε ο Μακαριώτατος, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία.

Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας, παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη. Καλούμαστε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, η οποία με σοβαρότητα, σκέψη και σοφία παίρνει τις αποφάσεις».

Πώς σχολιάζει η κυβέρνηση τις θεωρίες συνομωσίας

Από την πλευρά της η κυβέρνηση τόσο δια του αρμόδιου υπουργού, κ. Γιάννη Οικονόμου, όσο και δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Παύλου Μαρινάκη, έχει τονίσει ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος από τις νέες ταυτότητες. Μάλιστα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτησ εξέδωσε και Δελτίο Τύπου σε μορφή ερωταποκρίσεων. Στο ερώτημα εάν «θα αναγράφονται πληροφορίες θρησκευτικού ενδιαφέροντος στο νέο δελτίο ταυτότητας που θίγουν την πίστη», δίνεται η απάντηση ότι:

«Η σύνδεση του νέου δελτίου ταυτότητας με τη χριστιανική πίστη αποτελεί στυγνή καπηλεία και παραχάραξη της Ορθοδοξίας. Η έκδοση τους δεν άπτεται στο ελάχιστο του πυρήνα τόσο της χριστιανοσύνης, όσο και οποιουδήποτε άλλου δόγματος και θρησκεύματος. Το δελτίο ταυτότητας Ελλήνων πολιτών αποτελεί ένα διοικητικό έγγραφο και δεν αναγράφεται καμία πληροφορία θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Συνεπώς, δεν τίθεται κανένα θέμα που σχετίζεται με το όποιο θρησκευτικό προσανατολισμό και ευαισθησία των πολιτών».

Να σημειωθεί ότι η νέα σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου περιλαμβάνει παλαιούς στην ιεραρχία αρχιερείς, αλλά και μητροπολίτες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά.

Ποια είναι η σύνθεση της Ιεράς Συνόδου

Πρόεδρος: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Μέλη οι μητροπολίτες:

  • Ο Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ
  • Ο Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος
  • Ο Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος
  • Ο Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος
  • Ο Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος
  • Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων
  • Ο Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος
  • Ο Ιωαννίνων Μάξιμος
  • Ο Ελασσώνος Χαρίτων
  • Ο Θήρας, Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιος
  • Ο Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρος
  • Ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός
  • Αρχιγραμματεύς: Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024