Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυροβολισμοί στις ΗΠΑ: Δύο νεκρές από αιματηρό περιστατικό σε νυχτερινό κέντρο

Πυροβολισμοί στις ΗΠΑ: Δύο νεκρές από αιματηρό περιστατικό σε νυχτερινό κέντρο

Δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα) στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι δέχτηκα πυρά κατά τον πυροβολισμό, ο οποίος αναφέρθηκε περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, και δύο γυναίκες πέθαναν αργότερα στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα του Μπέρμιγχαμ, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Μπέρμιγχαμ. Οι αρχές δεν έδωσαν τις συνθήκες των τριών ατόμων που τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο νοσοκομείο UAB, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε. Το αστυνομικό τμήμα της UAB διερευνά το περιστατικό.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένα SUV σταμάτησε έξω από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλαμπάμα και όσοι βρίσκονταν μέσα ζητούσαν περίθαλψη από τους πυροβολισμούς στο νυχτερινό κέντρο.

Εκείνη τη στιγμή, ένα άλλο αυτοκίνητο σταμάτησε πίσω από το SUV και οι άγνωστοι που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, ξεκίνησαν να πυροβολούν. Από τα πυρά, έσπασε το παράθυρο ενός δωματίου του νοσοκομείου και προκλήθηκαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι πυροβολισμοί ερευνώνται ως «διπλή ανθρωποκτονία». Δεν έχουν γίνει συλλήψεις, με τους δράστες να αναζητώνται.

130 μαζικοί πυροβολισμοί μόνο το 2023 στις ΗΠΑ

Δεν υπάρχει ξεκάθαρος ορισμός για το τι καθιστά έναν μαζικό πυροβολισμό, ορίζεται διαφορετικά, ανάλογα με τις περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των θυμάτων, εάν τα θύματα σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν και εάν ο πυροβολισμός συμβαίνει σε δημόσιο χώρο.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, το Gun Violence Archive έχει καταμετρήσει 130 μαζικούς πυροβολισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος.

Πέρυσι, η ομάδα μέτρησε 647 μαζικούς πυροβολισμούς. Από αυτούς, οι 21 αφορούσαν πέντε ή περισσότερα θύματα.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024