Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παιδικός σταθμός: Τι ισχύει για το κόψιμο της πάνας

Παιδικός σταθμός: Τι ισχύει για το κόψιμο της πάνας

Τα περισσότερα παιδιά θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευση στην τουαλέτα και θα είναι έτοιμα να σταματήσουν να χρησιμοποιούν πάνες μεταξύ 18 και 30 μηνών.

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις όταν έχεις μικρό παιδί είναι πότε και με ποιο τρόπο  θα «κόψει» τις πάνες. Πότε όμως είναι η κατάλληλη στιγμή για να κόψει το παιδί την πάνα;

Τι γίνεται ωστόσο αν το παιδί σας πρέπει να πάει παιδικό σταθμό και ακόμα δεν έχει απαλλαγεί από τις πάνες;

Πολλοί γονείς παλεύουν με αυτά τα ερωτήματα εάν είναι εντάξει ή όχι να επιτρέψουν στα παιδιά τους να φορούν πάνες.

Ωστόσο οι κανόνες που θέτουν ορισμένοι παιδικοί σταθμοί και οι οποίοι αφορούν το υποχρεωτικό κόψιμο της πάνας πριν την έγγραφη τους παιδιού στον σταθμό μπορεί να προκαλέσουν αλλαγή του προγράμματός σας και καθυστέρηση της ένταξης του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον.

Η μετάβαση από το να φοράς πάνες στη χρήση της τουαλέτας είναι ένα τεράστιο ορόσημο στην παιδική ηλικία.

Τα περισσότερα παιδιά θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευση στην τουαλέτα και θα είναι έτοιμα να σταματήσουν να χρησιμοποιούν πάνες μεταξύ 18 και 30 μηνών.

Και πριν αποφασίσετε να εκπαιδεύσετε το παιδί σας να χρησιμοποιεί την τουαλέτα θα πρέπει να γνωρίζεται πως κάθε παιδί είναι μία ξεχωριστή περίπτωση και οι γενικεύσεις δεν βοηθούν.

Μερικά παιδιά δεν έχουν τελειώσει τις πάνες μετά την ηλικία των 4 ετών.

Και αυτό διότι κάθε παιδί αναπτύσσεται με τον δικό του ρυθμό, η ηλικία κατά την οποία ένα παιδί θα σταματήσει να χρησιμοποιεί πάνες μπορεί να ποικίλλει αρκετά σημαντικά.

Συνήθως το ίδιο το παιδί θα είναι εκείνο που θα δώσει το σημάδι ότι είναι έτοιμο να περάσει στο επόμενο στάδιο, αυτό της τουαλέτας.

Οι πάνες του θα είναι στεγνές έως και για δύο ώρες, που σημαίνει ότι αρχίζει να ελέγχει την κύστη του. Αρχίζει να δείχνει ενδιαφέρον για τη χρήση της τουαλέτας από τους ενηλίκους.

Οσο άβολο κι αν είναι, ο γονιός πρέπει να αφήσει το παιδί του να παρακολουθήσει καθώς είναι ο μόνος τρόπος να το συστήσει στη νέα διαδικασία.

Πώς θα εκπαιδεύσετε το παιδί σας

Πριν λοιπόν το μικρό σας ξεκινήσει τον παιδικό σταθμό θα πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία χρήση του γιογιό ή της τουαλέτας ή και των δύο σε συνδυασμό. Το γιογιό είναι πιο εύκολο στην μετακίνηση μέσα στο σπίτι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα δωμάτια.

Ωστόσο, πολλά παιδιά δεν έχουν πρόβλημα να καθίσουν και στην τουαλέτα. Αυτό είναι καλό γιατί θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα και εκτός σπιτιού.

Για να γίνει πιο εύκολη η μετάβαση από την πάνα στην χρήση τουαλέτας καλό θα ήταν η καθιέρωση μιας ρουτίνας θα βοηθήσει το παιδί να προχωρήσει με πιο σταθερό τρόπο στη διαδικασία.

Με τη δική σας επίβλεψη, μπορεί να πηγαίνει κάθε μία ώρα να κάθεται στο γιογιό ή στην τουαλέτα και να κάνει όποτε έχει την ανάγκη.

Η διαδικασία της εκπαίδευσης θέλει ηρεμία και υπομονή. Είναι μια διαδικασία που θα γίνει σταδιακά και όχι από τη μια μέρα στην άλλη.

Εφόσον το παιδί θα μπορεί και επικοινωνεί την ανάγκη του, δεν χρειάζεται να του φοράτε πάνες από την ώρα που ξυπνάει μέχρι να πάει για ύπνο.

Είναι βέβαιο πως ατυχήματα θα συμβούν, αλλά είναι μέρος της διαδικασίας. Οταν «βρέξει» το εσώρουχο και τα ρούχα του, όταν νιώσει, δηλαδή, το ίδιο το παιδί την αίσθηση, θα τη συνδέσει ευκολότερα με την ανάγκη χρήσης τουαλέτας.

Στην περίπτωση βέβαια που το παιδί σας είναι αρκετά μικρό δηλαδή κάτω των 18 ετών οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν θέτουν ως προαπαιτούμενο για την εγγραφή του το κόψιμο της πάνας. Εκεί πάντως με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών θα σας βοηθήσουν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Μέχρι τότε μπορείτε να συνεχίζετε να αγοράζετε πάνες για το παιδί σας. Ολες τις πάνες σε προσφορά θα τις βρείτε στο SHOPFLIX.gr  και θα τις παραλάβετε έγκαιρα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε. Αναζητήστε τις πάνες Pampers σε πολυσκευασίες που θα βρείτε για την αντίστοιχη ηλικία του παιδιού σας.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024