Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύγκαμα μωρού: Ό,τι πρέπει να ξέρετε για να το αντιμετωπίσετε

Σύγκαμα μωρού: Ό,τι πρέπει να ξέρετε για να το αντιμετωπίσετε

Κάθε αλλαγή πάνας πρέπει να συνοδεύεται από την ειδική κρέμα για σύγκαμα

Είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή το μωρό σας να εμφανίσει κατά τη βρεφική ή νηπιακή ηλικία κάποια μορφή εξανθήματος, κοινώς σύγκαμα.

Πρόκειται για τον ερεθισμό του δέρματος που εμφανίζεται στην περιοχή που καλύπτεται από την πάνα.

Το πρώτο σημάδι του εμφανίζεται συνήθως με τη μορφή ερυθρότητας ή μικροσκοπικών, κόκκινων εξογκωμάτων στους γλουτούς, στο άνω μέρος των μηρών, στην κάτω κοιλιακή χώρα ή στα γεννητικά όργανα.

Ενώ το εξάνθημα από την πάνα συνήθως δεν είναι σοβαρό και συχνά υποχωρεί μετά από τρεις ή τέσσερις ημέρες κατάλληλης φροντίδας, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Η γνώση αυτών των τεχνικών πρόληψης και θεραπείας, θα βοηθήσει στην αποφυγή των επιπλοκών του εξανθήματος της πάνας, όπως η μόλυνση του δέρματος, και θα αποτρέψει τον πόνο και την ταλαιπωρία και για το μωρό σας.

Τι προκαλεί το σύγκαμα

Προτού συζητήσουμε τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε να συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να ξέρετε τι το προκαλεί αρχικά.

Ο μεγαλύτερος ένοχος; Η πάνα. Μια βρεγμένη πάνα αφήνει υγρασία στο δέρμα του μωρού και η επαφή με τα ούρα ή τα κόπρανα, τα οποία είναι όξινα, μπορούν να οδηγήσουν σε ερεθισμούς, ερυθρότητα και σύγκαμα στην ευαίσθητη περιοχή.

Πώς μπορείτε να το αποτρέψετε

Μπορεί να μην είστε πάντα σε θέση να αποτρέψετε το σύγκαμα από την πάνα, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μην συμβεί.

-Ελέγξτε την πάνα του μωρού σας πριν και μετά από κάθε γεύμα και την ώρα του μπάνιου, ιδίως εάν είναι κάτω από 3 μηνών. Αλλάξτε την πάνα όταν είναι βρεγμένη ή λερωμένη μόλις την αντιληφθείτε.

-Στα μεγαλύτερα παιδιά, αλλάξτε την πάντα όταν είναι υγρή ή λερωμένη και τουλάχιστον τρεις επιπλέον φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας ή μεταξύ του παιχνιδιού.

-Αφήστε την περιοχή της πάνας να στεγνώσει πριν φορέσετε μια πάνα.

-Χρησιμοποιήστε νυχτερινές πάνες υψηλής απορροφητικότητας για την ώρα του ύπνου.

-Χρησιμοποιήστε πάνες κατάλληλου μεγέθους για να αποφύγετε την τριβή. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ορισμένες μάρκες ταιριάζουν καλύτερα από άλλες.

-Κάθε αλλαγή πάνας πρέπει να συνοδεύεται από την ειδική κρέμα για σύγκαμα, όπως η κρέμα Sudocream.
Οι κρέμες αυτές είναι ειδικές κι εκτός από την ενυδατική τους δράση, έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν ένα αδιάβροχο, προστατευτικό φιλμ που απομονώνει το δέρμα από τα κόπρανα και τα ούρα.

-Καλό θα είναι να μη χρησιμοποιείτε μωρομάντηλα στην περιοχή όταν αυτή είναι ερεθισμένη. Προτιμήστε την απευθείας επαφή με τρεχούμενο νερό για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής.

Πότε να καλέσετε το παιδίατρο

Όταν το σύγκαμα και ο ερεθισμός επιμένουν για περισσότερες ημέρες και δε φαίνεται να βελτιώνονται, τότε καλό είναι να επισκεφθείτε τον παιδίατρό σας.

Ομοίως αν το μωρό σας εμφανίσει πυρετό ή πρήξιμο στην περιοχή της πάνας ή αν παρατηρήσετε το εξάνθημα να εξαπλώνεται σε άλλα μέρη του σώματος του μωρού σας.

Ολες τις κρέμες και τα προϊόντα συγκάματος για το μωρό σας θα τα βρείτε στο SHOPFLIX.gr σε απεριόριστη ποικιλία για να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο δερματάκι του.

Διαλέξτε όποια κρέμα θέλετε και αυτή θα φτάσει άμεσα, χάρη στις έγκαιρες παραδόσεις της πλατφόρμας στην πόρτα της σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Και για ακόμη πιο γρήγορη και εύκολη εμπειρία shopping κατεβάστε δωρεάν το shopplix app.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024