Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Η ώρα των πέντε υποψηφίων - Στις 11πμ ξεκινά το διαρκές συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Η ώρα των πέντε υποψηφίων – Στις 11πμ ξεκινά το διαρκές συνέδριο

Στο συνέδριο θα τοποθετηθούν μόνο οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία και δεν θα υπάρχουν παρεμβάσεις από τους συνέδρους

Με μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος, διεξάγονται οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στις 11:00.

Ομιλητές θα είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι οι οποίοι και θα παρουσιάσουν την ατζέντα και τις προτεραιότητές τους.

Το Διαρκές Συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής ή διαδικτυακής παρουσίας. Οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση. Υπενθυμίζεται ότι για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, δεν απαιτούνται υπογραφές.

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή Προέδρου θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, στις 10 Σεπτεμβρίου, και εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Άτυπο ντιμπέιτ

Σήμερα θα είναι και η μοναδική ίσως ευκαιρία για την διεξαγωγή ενός άτυπου ντιμπέιτ, καθώς τον λόγο θα έχουν μόνο οι πέντε υποψήφιοι και δεν θα γίνουν παρεμβάσεις από τους συνέδρους.

Οι πέντε υποψήφιοι, θα αναπτύξουν τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους για τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα, αν και οι οριστικές αποφάσεις για τη φυσιογνωμία και την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος θα ληφθούν στο έκτακτο συνέδριο μετά την εκλογή προέδρου. Εκεί θα υπάρξει και η δυνατότητα για παρεμβάσεις από τους συνέδρους.

Η υποψηφιότητα Κασσελάκη

Τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον μονοπώλησε η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη που έχει τη στήριξη του Παύλου Πολάκη, της Θεοδώρας Τζάκρη, του Πέτρου Παππά κ.α. ενώ θετικά εκφράστηκε και ο Ευάγγελος Αποστολάκης, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για αυτό που περιγράφουν ως «απολίτικη» μετάλλαξη του κόμματος.

Σκληρή κριτική επεφύλαξαν στον Στέφανο Κασσελάκη στελέχη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο ο κ. Κασσελάκης γνωρίζει το κόμμα, την ιστορία του και τους ανθρώπους του, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι επιχείρηση, να φέρεις διευθύνοντα σύμβουλο από άλλη χώρα».

Ο Νίκος Παππάς απηύθυνε έκκληση να πέσουν οι τόνοι σημειώνοντας ότι «όλοι οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να κριθούν για την πορεία τους και την πολιτική τους ατζέντα», ενώ ζήτησε για ακόμα μία φορά να διεξαχθεί τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

Ο Στέφανος Τζουμάκας χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς έκανε λόγο για εκφυλισμό και παρακμή της πολιτικής.

Η Έφη Αχτσιόγλου που έχει αποφύγει να σχολιάσει την υποψηφιότητα Κασσελάκη, τόνισε ωστόσο ότι μείζον ζήτημα για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ηγεσία του να βρίσκεται στη Βουλή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η απουσία του προέδρου από το Κοινοβούλιο είναι ένα ζήτημα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την άλλη απαντά στους επικριτές του με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας ότι θα σταθεί όρθιος ενώ επεσήμανε ότι πίσω από την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η πολιτική έμπνευση που πήρε από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα θα είναι και η επίσημη πρώτη για τον Κασσελάκη καθώς δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ ξανά στα κομματικά όργανα και μένει να φανεί πως θα ανταπεξέλθει σε αυτή τη «δοκιμασία».

Συγκλίσεις και αποκλίσεις

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή μέρα κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική και για τους πέντε υποψηφίους καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν τα βασικά σημεία της δικής τους πλατφόρμας και να κερδίσουν τα μέλη στην πρότασή τους.

Από τις τοποθετήσεις τους θα φανεί επίσης πιο καθαρά το στίγμα που θέλουν να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα και πιθανόν οι συγκλίσεις που θα προκύψουν εάν υπάρξει δεύτερος γύρος.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024