Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόρτο Χέλι: Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος δίνει 20 εκατ. ευρώ για μία ταβέρνα

Πόρτο Χέλι: Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος δίνει 20 εκατ. ευρώ για μία ταβέρνα

Ο ιδιοκτήτης της παραδοσιακής ταβέρνας κόλπο της Χηνίτσας φέρεται ότι έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συζήτηση για να πουλήσει την επιχείρησή του.

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει η υπόθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστεί έναν Ιρλανδό δισεκατομμυριούχο που δίνει ένα αμύθητο ποσό για να αγοράσει μια παραδοσιακή ταβέρνα στο Πόρτο Χέλι με τον ιδιοκτήτη της όμως να αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε συζήτηση.

Η ταβέρνα της γιαγιάς

Στον μαγευτικό κόλπο της Χηνίτσας, πάνω στο κύμα, βρίσκεται από το 1955 η Ταβέρνα της Γιαγιάς, ένα από τα πιο κλασικά και πασίγνωστα ταβερνάκια της Ερμιονίδας.

Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος που ασχολείται με τον χάλυβα, ο κ. Κόλσον, έχει αγοράσει μεγάλη έκταση στην περιοχή και θέλει να αγοράσει και το ταβερνάκι. Μάλιστα, προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 20.000.000 ευρώ αλλά -μέχρι τώρα- ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται να την πουλήσει.

Τα ξενοδοχεία

Ο επιχειρηματίας λέγεται πως λάτρεψε την περιοχή και έτσι αφού αγόρασε αρχικά σπίτι, προχώρησε στην εξαγορά δύο ξενοδοχείων. Πρόκειται για τα AKS Hinitsa Bay και AKS Porto Heli, που βρίσκονται το ένα στον παραλιακό μέσα στο Πορτο Χέλι και το άλλα στην παραλία της Χηνίτσας.

Το τίμημα σύμφωνα με πληροφορίες κινείται στα επίπεδα των 50 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Πριν από την συναλλαγή αυτή ο Κόλσον είχε αγοράσει και το λεγόμενο «Κτήμα Αλεξίου» έκτασης 300 περίπου στρεμμάτων έναντι επίσης ποσού 50 εκατομμυρίων.

Το κτήμα και οι δασικοί χάρτες

Επιπλέον έχει αποκτήσει και έκταση μεταξύ του κτήματος και της Χηνίτσας όπου βρίσκεται το ένα ξενοδοχείο. Μεγάλο μέρος του κτήματος Αλεξίου είναι σύμφωνα με τους δημοσιευμένους δασικούς χάρτες, δασική έκταση και όντας και εκτός σχεδίου δεν μπορεί παρά να χτίσει τα προβλεπόμενα 200 – 350 μέτρα.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν όμως πως «έχει δεχθεί εισηγήσεις να ενοποιήσει την έκταση αυτή με το AKS Hinitsa Bay ώστε να μπορέσει να επωφεληθεί από προβλέψεις της νομοθεσίας που επιτρέπουν την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών ακόμα και σε τέτοιες εκτός σχεδίου δασικές εκτάσεις εφόσον αποτελούν μέρος ολοκληρωμένο τουριστικού συγκροτήματος». Οι ίδιες αλλά και άλλες πηγές αναφέρουν μάλιστα πως ο επιχειρηματίας εκμυστηρεύεται σε συνομιλητές του πως σκοπεύει να αναπτύξει κατοικίες σε συνεργασία με την Four Seasons.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024