Στην εξάρθρωση κυκλώματος, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν στην κατ’ επάγγελμα διακίνηση μέσω διαδικτύου, παράνομων σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, δύο άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- παράβαση των διατάξεων που αφορούν στα επιβλαβή φάρμακα, τη φαρμακευτική νομοθεσία και τον τελωνειακό κώδικα.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022, εισήγαγαν τα φαρμακευτικά σκευάσματα από το εξωτερικό -μέσω εταιριών ταχυμεταφορών- και στη συνέχεια, το ένα μέλος τα διακινούσε, ενώ το άλλο είχε ρόλο διανομέα.
Διαφήμιζαν τα σκευάσματα στα social media – Πώς δρούσε το κύκλωμα
Η διαφήμιση και διάθεση των παράνομων προϊόντων γινόταν μέσω προφίλ που διατηρούσε ένα από τα μέλη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ για την περαιτέρω προώθησή τους χρησιμοποιούσε και ιστοσελίδα αγγελιών.
Μάλιστα, προκειμένου να δυσχεράνει τον εντοπισμό του, ανά διαστήματα διέγραφε τις παλιές αγγελίες, άλλαζε τα στοιχεία επικοινωνίας και την επωνυμία της υποτιθέμενης επιχείρησης, ενώ επιπλέον χρησιμοποιούσε και τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε ανύπαρκτα πρόσωπα (αχυράνθρωποι).
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
500 τεμάχια παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας (χάπια – τζελ),
4.710 ευρώ και 100 δολάρια ΗΠΑ,
πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και εγγράφων,
4 κινητά τηλέφωνα και
830 γραμμάρια λαθραίου καπνού.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, η δράση του κυκλώματος δεν περιοριζόταν στην Ελλάδα, αλλά επεκτεινόταν και στην Κύπρο, με τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους να εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα κατασχεθέντα σκευάσματα θα αποσταλούν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου