Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ: Η δίκη του στην Τζόρτζια θα μεταδοθεί σε live streaming

Ντόναλντ Τραμπ: Η δίκη του στην Τζόρτζια θα μεταδοθεί σε live streaming

Αναμένεται να κάνει ρεκόρ τηλεθέασης

Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Τζόρτζια για τις κατηγορίες για εκλογική νοθεία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του Youtube, όπως ανακοίνωσε ο δικαστής Σκοτ Μακαφί.

Συγκεκριμένα, όλες οι ακροάσεις θα μεταδίδονται ζωντανά στο κανάλι του Fulton County Court στο Youtube.

Η δίκη θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου 2024, χρονιά που ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές για την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ακόμα 18 άτομα κατηγορούνται ότι συνωμότησαν για την ανατροπή των εκλογικών αποτελεσμάτων στη Τζόρτζια το 2020.

Ο πρώην Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με άλλες τρεις ποινικές δίκες, δήλωσε αθώος για τις 13 κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Σημειώνεται πως οι περισσότερες υποθέσεις που εκδικάζονται στο δικαστήριο του Fulton County, προβάλλονται τηλεοπτικά, αλλά η συγκεκριμένη δίκη θα είναι η μοναδική από τις τέσσερις που έχει ο Ντόναλντ Τραμπ που θα μεταδοθεί και αναμένεται να κάνει τηλεθέαση ρεκόρ.

Σύμφωνα με το BBC, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πίεσε αξιωματούχους της Τζόρτζια να αλλάξουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην πολιτεία, στην οποία ηττήθηκε από τον Τζο Μπάιντεν για μερικές ψήφους.

Κεντρικό σημείο στην υπόθεση της εισαγγελίας είναι ένα τηλεφώνημα που είχε κάνει σε πολιτειακό αξιωματούχο στον οποίο ζητούσε να «υπολογίσει ξανά» τις ψήφους. «Θέλω απλώς να βρω 11.780 ψήφους», ακούγεται να λέει σε ηχογράφηση της συγκεκριμένης κλήσης.

Ο Τραμπ είπε ότι η κλήση ήταν «τέλεια» και οι δικηγόροι του που την άκουσαν δεν εξέφρασαν καμία ανησυχία.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός μεγιστάνας προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών παρά τις δικαστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζει, τις οποίες χαρακτηρίζει ο ίδιος «πολιτικά κατευθυνόμενες».

Αρκετοί από τους συγκατηγορούμενους του Ντόναλντ Τραμπ για την απόπειρα νοθείας στην Τζόρτζια, συμπεριλαμβανομένου του πρώην δικηγόρου του Ρούντι Τζουλιάνι, έχουν πει ότι θα παραιτηθούν από το δικαίωμά τους να εμφανιστούν στο δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024