Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
MINI Cooper Electric: Ανεβάζοντας τον πήχη

MINI Cooper Electric: Ανεβάζοντας τον πήχη

Η νέα γενιά του MINI Cooper αποκαλύπτεται ξεκινώντας από τις ηλεκτρικές εκδόσεις του, δύο τον αριθμό και αυξημένες δόσεις ψηφιακής lifestyle τεχνολογίας

Η ΜΙΝΙ αποκαλύπτει την νέα, γενιά του εμβληματικού της hatchback που επιστρέφει σαφώς ανανεωμένο στην πέμπτη κατά σειρά γενιά της νέας εποχής του, περιλαμβάνοντας στις επιλογές του τόσο αμιγώς ηλεκτροκίνητες όσο και εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης.

Το βάρος των συστάσεων αναλαμβάνουν οι πρώτες με τα MINI Cooper Electric όπως πλέον η ονομασία των αντίστοιχων εκδόσεων να προσγειώνονται στην επικείμενη έκθεση του Μονάχου, διαθέτοντας εκτός από την εξελιγμένη πιο ξεκάθαρη και μινιμαλιστική αισθητική και μια σαφώς ψηφιακά αναβαθμισμένη εικόνα με κυρίαρχο το νέο στρογγυλό infotainment σε ρόλο επιφάνειας αφής όσο και οθόνης.

Ξεκινώντας από τις ηλεκτρικές εκδόσεις οι οποίες σημειωτέον έχουν ως αφετηρία μια ειδικά σχεδιασμένη για την περίσταση αρχιτεκτονική, διαφορετική σε σχέση με αυτή των συμβατικών εκδόσεων, αρχικά το νέο ΜΙΝΙ θα είναι διαθέσιμο στις παραλλαγές Cooper Electric E και Cooper Electric SE. Η πρώτη αξιοποιεί μπαταρία 40,7kWh που τροφοδοτεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 183 ίππων και 290 Nm ροπής, προσφέροντας αυτονομία 306 χλμ.

Η δεύτερη και ισχυρότερη εφοδιάζεται με μπαταρία 54,2 kWh και ηλεκτρικό μοτέρ 218 ίππων και 330 Nm ροπής. H αυτονομία της συγκεκριμένης έκδοσης ξεπερνά τα 400 χλμ. ενώ αυτονόητα είναι και ταχύτερη εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα. Η διαδικασία φόρτισης μπορεί να συντελεστεί με τάση 75kW για την Electric E και 95kW για την Electric SE, εξασφαλίζοντας την αναπλήρωση της ενέργειας έως το 80% σε χρόνο μισής ώρας.

Όπως έχει καταστήσει γνωστό από καιρό η ΜΙΝΙ, η νέα γενιά του Cooper ανεξαρτήτως τεχνολογίας κινητήριου συνόλου θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά ως τρίθυρη.

Παρ΄όλα αυτά η νέα σχεδίαση εκτός από ένα αισθητικό αποτέλεσμα πιο κοντά στις ρίζες της ΜΙΝΙ και του MINI χωρίς φυσικά να προδίδεται ο lifestyle χαρακτήρας του μοντέλου, υπόσχεται και περισσότερη ευρυχωρία στο εσωτερικό με την συνδρομή και της αποδοτικότερης διάταξης. Ο χώρος του πορτ μπαγκάζ ξεκινά από τα 200 λίτρα και φτάνει έως τα 800 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων.

Το σημαντικότερο ίσως «κομμάτι» του εσωτερικού του νέου ΜΙΝΙ Cooper βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό με την μορφή του πρώτου στρογγυλού infotainment της αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο φιλοξενείται σε μια ultra-slim λεπτή οθόνη με διάμετρο 9,4 ιντσών.

Η συγκεκριμένη μονάδα αποκαλείται από την ΜΙΝΙ ως Interaction Unit, βασίζεται σε νέο λειτουργικό σύστημα (OS9) και θα αποτελεί κοινή συνισταμένη όλων των εκδόσεων επιτελώντας τον ρόλο του infotainment αλλά και του ψηφιακού βοηθού, χωρίς βέβαια να παραλείπονται οι πολλαπλές επιλογές θεμάτων και παραμετροποίησης οι οποίες επεκτείνονται και στον ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Για την ακρίβεια αναλόγως με την κάθε επιλογή των προγραμμάτων οδήγησης ο εσωτερικός φωτισμός υπακούει και σε ένα διαφορετικό μοτίβο ενώ το ίδιο ισχύει και για την δέσμη ήχων. Τις λειτουργίες του infotainment συμπληρώνει και ένα ευφυές σύστημα πλοήγησης το οποίο λαμβάνει υπόψη και τους σταθμούς φόρτισης και προαιρετικά μπορεί να επιλεγεί με τρισδιάστατη απεικόνιση.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024