Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία «πάγωσε» για 30 δευτερόλεπτα σε συνέντευξη Τύπου

ΗΠΑ: Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία «πάγωσε» για 30 δευτερόλεπτα σε συνέντευξη Τύπου

Σε αμηχανία έφερε τους συνεργάτες του ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ όταν σε διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Τετάρτη 30 Αυγούστου πάγωσε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Ο ΜακΚόνελ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά από μια ομιλία στο Κόβινγκτον του Κεντάκι, εάν σχεδίαζε να είναι υποψήφιος το 2026, ζήτησε να επαναληφθεί η ερώτηση πολλές φορές.

Στη συνέχεια χαμογέλασε για μια στιγμή και μετά σταμάτησε, κλείνοντας το στόμα του και κοιτάζοντας ευθεία μπροστά.

Συνεργάτης του τότε που ήταν δίπλα του τον ρώτησε τότε: «Άκουσες την ερώτηση, γερουσιαστή, να διεκδικήσεις επανεκλογή το 2026;» Ο ΜακΚόνελ δεν απάντησε.

«Λυπάμαι, θα χρειαστούμε ένα λεπτό», είπε η βοηθός στους δημοσιογράφους. Ένα μέλος του επιτελείου του, του μίλησε χαμηλόφωνα για μια στιγμή και ο ΜακΚόνελ μπόρεσε να του ψιθυρίσει μια απάντηση.

Ο ΜακΚόνελ γύρισε στους δημοσιογράφους, είπε, «Εντάξει», και ο βοηθός του ρώτησε αν είχε κάποιος άλλη ερώτηση και αν οι δημοσιογράφοι μπορούσαν να «μιλήσουν».

Το προηγούμενο παρόμοιο επεισόδιο

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό είναι παρόμοιο με ένα άλλο επεισόδιο που βίωσε ο ΜακΚόνελ στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στα τέλη του Ιουλίου και είναι πιθανό να εγείρει πρόσθετα ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα του 81χρονου να ηγηθεί της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας.

Εκείνη την εποχή, το γραφείο του είπε ότι ο Ρεπουμπλικανός από το Κεντάκι ήταν «ζαλισμένος» και αργότερα οι Ρεπουμπλικάνοι είπαν ότι ήταν αφυδατωμένος. Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το περιστατικό, ο ΜακΚόνελ επέμεινε ότι ήταν «καλά».

Ερωτήματα για την υγεία του

Ένας εκπρόσωπος του ΜακΚόνελ είπε στο CNN ότι ο Ρεπουμπλικανός «ένιωσε στιγμιαία απογοητευμένος και σταμάτησε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου». Ένας βοηθός του πρόσθεσε: «Ενώ ο γερουσιαστής αισθάνεται καλά, θα συμβουλευτεί προληπτικά έναν γιατρό πριν από την επόμενη εκδήλωσή του».

Αργότερα παρευρέθηκε σε έναν έρανο για τον βουλευτή Τζιμ Μπανκς, ο οποίος είναι υποψήφιος για μια θέση στη Γερουσία στην Ιντιάνα, που σημαίνει ότι συνέχισε το πρόγραμμά του, παρά τα ερωτήματα που δημιουργούνται σχετικά με την υγεία του.

Ο ΜακΚόνελ, που είναι επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία από το 2007, είχε υποβληθεί σε θεραπεία για διάσειση και κάταγμα πλευρού μετά από πτώση σε ξενοδοχείο στην Ουάσιγκτον τον Μάρτιο, επιστρέφοντας στη Γερουσία αρκετές εβδομάδες αργότερα.

Ο ΜακΚόνελ και ο κορυφαίος αναπληρωτής του, ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Γουίπ Τζον Θουν, μίλησαν την Τετάρτη το απόγευμα μετά το περιστατικό. «Ο ηγέτης μίλησε σαν τον παλιό καλό εαυτό του και ήταν σε καλή διάθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Θουν, Ryan Wrasse.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNN, ο ΜακΚόνελ ήταν σε «εξαιρετική διάθεση» και δεν ασχολήθηκε με το επεισόδιο. Οι δυο τους συζήτησαν θέματα σχετικά με το Κεντάκι και την Ιντιάνα, είπε η πηγή.

Μπάιντεν: «Θα μιλήσω μαζί του»

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε επίσης στους δημοσιογράφους την Τετάρτη το απόγευμα ότι σκοπεύει να προσπαθήσει να «έλθει σε επαφή» με τον ΜακΚόνελ.

«Ο Μιτς είναι φίλος, όπως γνωρίζετε – δεν είναι αστείο, ξέρω ότι οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει. Έχουμε διαφωνίες πολιτικά, αλλά είναι καλός φίλος και έτσι θα προσπαθήσω να έρθω σε επαφή μαζί του αργότερα σήμερα το απόγευμα. Δεν ξέρω αρκετά για να ξέρω», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους μετά από σχόλια σχετικά με την ομοσπονδιακή απάντηση στον τυφώνα Idalia και τις πυρκαγιές στο Μάουι.

Με πληροφορίες από CNN

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024