Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γκαμπόν: Καταδικάζει το πραξικόπημα η Βρετανία αλλά αναγνωρίζει και τις ανησυχίες για τις εκλογές

Γκαμπόν: Καταδικάζει το πραξικόπημα η Βρετανία αλλά αναγνωρίζει και τις ανησυχίες για τις εκλογές

«Αντισυνταγματική» χαρακτηρίζει η Βρετανία την κατάληψη της εξουσίας στην Γκαμπόν από τους στρατιωτικούς αλλά αναγνωρίζει και τις ανησυχίες για την πρόσφατη εκλογική διαδικασία καθώς η αντιπολίτευση έκανε λόγο για «νοθεία».

Η κυβέρνηση της Βρετανίας καταδικάζει την «αντισυνταγματική κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό» στην Γκαμπόν και καλεί να αποκατασταθεί η «συνταγματική κυβέρνηση», τονίζει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε χθες Τετάρτη το βράδυ το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας πάντως ότι το Λονδίνο «αναγνωρίζει» τις «ανησυχίες» για την πρόσφατη εκλογική διαδικασία.

Από την τηλεόραση

Αξιωματικοί του στρατού γνωστοποίησαν χθες το πρωί ότι καταλαμβάνουν την εξουσία, μετά την ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής της χώρας της Αφρικής πως ο πρόεδρος Αλί Μπονγκό εξασφάλισε τρίτη συναπτή θητεία.

Μια ομάδα ανώτερων αξιωματικών εμφανίστηκε στην εθνική τηλεόραση και δήλωσε ότι κατέλαβε την εξουσία λόγω της έλλειψης αξιοπιστίας των πρόσφατων γενικών εκλογών και ότι εκπροσωπεί όλες τις δυνάμεις ασφαλείας και άμυνας της Γκαμπόν.

«Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας διαταγής», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, μέλος της ομάδας των αξιωματικών, διαβάζοντας γραπτή ανακοίνωση εξ ονόματος της «Επιτροπής μετάβασης και αποκατάστασης των θεσμών», όπως αυτοαποκαλείται η στρατιωτική χούντα.

«Νοθεία»

Το στρατιωτικό πραξικόπημα ανακοινώθηκε λίγη ώρα αφού η εκλογική επιτροπή (CGE) έκανε γνωστό πως ο πρόεδρος Αλί Μπονγκό εξασφάλισε τρίτη συναπτή θητεία στις εκλογές εξασφαλίζοντας το 64,27% των ψήφων και επικρατώντας του αντιπάλου του Αλμπέρ Οντό Οσά, ο οποίος έλαβε το 30,77%.

Ο Αλμπέρ Οντό Οσά κατήγγειλε «νοθεία από το στρατόπεδο Μπονγκό» δυο ώρες προτού κλείσουν οι κάλπες το Σάββατο, δηλώνοντας πως νικητής ήταν ο ίδιος. Η ομάδα του Μπονγκό απέρριψε τους ισχυρισμούς του Οσά για εκλογικές παρατυπίες.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024