Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συμμετοχή της Χαλκίδας στις υποψήφιες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης

Συμμετοχή της Χαλκίδας στις υποψήφιες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης

«Η Χαλκίδα διαθέτει όλα τα προσόντα, ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά, ώστε να ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.» σύμφωνα με την Δήμαρχο Χαλκίδας.

Η υποβολή πρότασης για συμμετοχή της Χαλκίδας στις υποψήφιες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2028, συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων χθες, Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, κατόπιν πρότασης που έκανε το Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εφήβων κ.Γιώργος Μπουραντάς, κατά την εισήγησή του, αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η Χαλκίδα, με την ανακήρυξή της ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, καθώς διαθέτει μεγάλες πολιτιστικές και πνευματικές δυνάμεις. «Η Χαλκίδα θα έχει δυναμική παρουσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα βελτιωθούν οι υποδομές της, θα αναπτυχθεί η κουλτούρα της, θα διασαφηνιστεί η πολιτιστική της ταυτότητα.

Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν και να είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στοχεύουμε στην υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης προς το Υπουργείο Πολιτισμού μέχρι τέλος τους έτους, ώστε να συμμετέχει η Χαλκίδα, ως υποψήφια για το έτος 2028.».

«Αγκαλιάζουμε την πρόταση του Συμβουλίου Εφήβων και την επεξεργαζόμαστε ήδη, προκειμένου να υποβληθεί πλήρης φάκελος στο Υπουργείο Πολιτισμού και να πετύχουμε. Η Χαλκίδα διαθέτει όλα τα προσόντα, ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά, ώστε να ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.», δήλωσε η Δήμαρχος Έλενα Βάκα.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024