Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντυπωσιακές εικόνες από την μπλε υπερπανσέληνο του Αυγούστου

Εντυπωσιακές εικόνες από την μπλε υπερπανσέληνο του Αυγούστου

Το σπάνιο και εντυπωσιακό φεγγάρι μάγεψε τον κόσμο... Στην Ελλάδα είχε πορφυρές αποχρώσεις, σε κάποια μέρη του κόσμου όμως ήταν γαλαζωπό

Ένα από τα σπάνια και εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα, το «μπλε υπερφεγγάρι», του Αυγούστου, ήρθε χθες και μάγεψε με το μέγεθος και τη φωτεινότητά του.

Ο χαρακτηρισμός «μπλε» υπερφεγγαριού, δεν έχει να κάνει με το χρώμα αφού  η Σελήνη στη χώρα μας είχε πορφυρή πορτοκαλί απόχρωση αν και σε άλλες χώρες (όπου υπήρχαν κατάλληλες συνθήκες της ατμόσφαιρας) φάνηκε γαλαζωπό. Ο όρος «μπλε» έχει μεταφορική σημασία, η οποία τονίζει τη σπανιότητα ενός φαινομένου και προέρχεται από την αγγλική έκφραση «once in a blue moon», που σημαίνει πως κάτι συμβαίνει πολύ σπάνια.

Η μπλε υπερπανσέληνος του Αυγούστου χαρακτηρίζεται στην αστρονομική κοινότητα επίσης ως «ημερολογιακό μπλε φεγγάρι» και είναι ένα φαινόμενο όταν υπάρχουν δύο πανσέληνοι μέσα στον ίδιο μήνα όπως συνέβη με τον φετινό Αύγουστο όπου είχαμε πανσέληνο και στην αρχή του μήνα. Αυτό συμβαίνει περίπου κάθε δύο ή τρία χρόνια καθώς μια νέα πανσέληνος ανατέλλει κάθε 29,5 ημέρες. Η επόμενη μπλε υπερπασνέληνος θα κάνει την εμφάνιση της στις 31 Μαΐου 2026.

Σε κάθε περίπτωση οι φωτογραφίες που έρχονται από όλο τον κόσμο εντυπωσιάζουν. Στην Ελλάδα, το Λονδίνο, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Τουρκία και το Ισραήλ ο κόσμος στάθηκε για λίγα λεπτά για να απαθανατίσει το «μπλε» υπερφεγγάρι.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την  Ελλάδα

Μάγεψε τον πλανήτη

Μεξικό

Γάζα

Βραζιλία

Κωνσταντινούπολη

Λονδίνο

Καλιφόρνια

Αίγυπτος

Ιερουσαλήμ

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024