Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαψεύδει το... θάνατό του ο Γιάνης Βαρουφάκης

Διαψεύδει το… θάνατό του ο Γιάνης Βαρουφάκης

Θύμα γνωστού Ιταλού φαρσέρ ο Γιάνης Βαρουφάκης και... ο υφυπουργός Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς.

Θύμα φαρσέρ στα social media φαίνεται πως έπεσε ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ειδικότερα, λογαριασμός στο Twitter που φέρει το όνομα και τη φωτογραφία του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνου Πετραλιά έγραψε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε την «είδηση» του θανάτου του.

Όπως αποδείχθηκε, το προφίλ του υφυπουργού Οικονομικών, που δημιουργήθηκε στο X (πρώην Twitter) από τον Μάιο του 2023 ήταν ψεύτικο και ανήκει στον γνωστό φαρσέρ Τομάσο Ντεμπενεντέτι.

Το… ιστορικό του Ντεμπενεντέτι

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τομάσο Ντεμπενεντέτι απασχολεί τα ελληνικά και διεθνή media με τις φάρσες του.

Ο συγκεκριμένος φαρσέρ είχε «πεθάνει» και τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο δημοσιεύοντας από ψεύτικο προφίλ του Γιώργου Γεραπετρίτη, καθώς και τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά από ψεύτικο προφίλ της τότε υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Μάλιστα, στην περίπτωση του θανάτου του Κώστα Γαβρά, ο Ιταλός φαρσέρ «είχε πάρει στο λαιμό του» και όλα τα διεθνή ΜΜΕ, καθώς είχαν μεταδώσει την «είδηση» -με πρώτο το Assiociated Press.

Επίσης, μέσα από λογαριασμό που είχε δημιούργησει με τα στοιχεία του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου είχε δημοσιοποιήσει τον δήθεν θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Ποιος είναι ο δαιμόνιος φαρσέρ

Οι «δολοφονίες» διασήμων προσώπων είναι μια από τις πιο αγαπημένες φάρσες του Ντεμπενεντέτι. Το 2018, ο ίδιος, είχε δημιουργήσει λογαριασμό της πρώην υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά και είχε ανακοινώσει το «θάνατο» του γνωστού Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Άλλα θύματα του εν λόγω «φαρσέρ» ήταν ο Πάπας, ο Φιντέλ Κάστρο και ο Πέδρο Αλμοδόβαρ. Μάλιστα, το 2012 μια ψευδής ανάρτηση τον «θάνατο» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το 2012, ήταν αρκετή για να προκαλέσει άνοδο στις τιμές του πετρελαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φάρσες του Ντεμπενεντέτι παίρνουν άμεσα διαστάσεις, καθώς αρκετοί δημοσιογράφοι «πέφτουν» στην παγίδα του και «ακολουθούν» τα προφίλ που δημιουργεί, πιστεύοντας ότι είναι τα «αυθεντικά».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024