Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παπαχρήστος για την επίθεση από τον Καραγιώργη: Είπε στον μπράβο του να με πυροβολήσει

Παπαχρήστος για την επίθεση από τον Καραγιώργη: Είπε στον μπράβο του να με πυροβολήσει

«Έκανα μήνυση για επίθεση και σωματικές βλάβες» - Ο Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα» για την τραμπούκικη επίθεση από τον εφοπλιστή, Γιάννη Καραγιώργη

Άθλια τραμπούκικη επίθεση συνοδευόμενη από ακραίες απειλές κατά της ζωής του δέχτηκε ο Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργος Παπαχρήστος, από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη.

Μιλώντας στο MEGA, ο Γιώργος Παπαχρήστος χαρακτήρισε την επίθεση σοκαριστική καθώς ήταν απρόκλητη. Επίσης αποκαλύπτει λεπτομέρειες που συγκλονίζουν, όπως ότι ο εφοπλιστής «ζήτησε από έναν από τους μπράβους να βγάλει το όπλο και να με πυροβολήσει» και δίνει τη δική του εξήγηση.

«Με βρήκε σε μία στιγμή που μιλούσα με τον συνάδελφό μου για τα θέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Και ξαφνικά είδα τον ουρανό με τ’ άστρα. Ένιωσα μία γροθιά και ακολούθησε ένας οχετός. Συνοδευόταν από δύο μπράβους οπλισμένους αλλά με χτύπησε ο ίδιος. Το σημαντικό είναι πως ακολούθησαν και απειλές και ύβρεις. Ζήτησε από έναν από τους μπράβους να βγάλει το όπλο και να με πυροβολήσει» περιγράφει για την άθλια επίθεση που δέχτηκε.

«Η μόνη εξήγηση είναι πως πριν δύο χρόνια είχαν αναφερθεί σε όσα είχαν μεταφερθεί από τις ΗΠΑ σχετικά με τα ρωσικά χρήματα που είχαν χρησιμοποιηθεί προκειμένου να στηθεί αυτό το περίφημο «Ελλάςnet», ένα δίκτυο καναλιών, το οποίο θα λειτουργούσε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι ο λόγος» αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστου.

«Και εγώ είχα επιμείνει τότε σχετικά με το πώς είναι δυνατόν να υπάρχει αίτημα δικαστικής συνδρομής από τις ΗΠΑ σχετικά με το τι έχει συμβεί σχετικά με το στήσιμο αυτού του δικτύου και τα 10 εκ. δολάρια τα οποία είχαν διακινηθεί μέσω ενός Ρώσου ολιγάρχη προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο. Αυτό δεν συνέχισε γιατί ο συγκεκριμένος κύριος έχει σχέσεις με το απελθών Μέγαρο Μαξίμου και προφανώς το αίτημα δικαστικής συνδρομής είναι καταχωνιασμένο σε κάποιο γραφείο. Εκτιμώ πως μπήκε κάποιο ‘’χέρι’’ στην υπόθεση γιατί το αίτημα ‘’χάθηκε’’ σε κάποιο γραφείο» προσθέτει.

«Ενημερώθηκα πως αναζητήθηκε (σ.σ εφοπλιστής) και στο σκάφος του αλλά δεν βρέθηκε και ακόμα αναζητείται» σημείωσε, λέγοντας ότι έχει καταθέσει μήνυση για επίθεση και σωματικές βλάβες».

Καταδίκασαν την επίθεση κυβέρνηση και κόμματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές. Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων».

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας, τόνισε ότι καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο την άγρια επίθεση, που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα χθες το βράδυ με συνέπεια τον τραυματισμό και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

«Η ελευθερία της γνώμης και η ελευθερία του τύπου αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και οφείλουμε να τις προστατεύουμε με κάθε τρόπο.

Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μας βρίσκουν σταθερά απέναντι και υπενθυμίζουν το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών».

Την επίθεση καταδικάζει και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα τραμπούκικη επίθεση, αυτή τη φορά σε βάρος του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου. Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και μάλιστα από μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως καταγγέλλουν τα θύματα των επιθέσεων, στρέφονται κατά της δημοσιογραφικής ελευθερίας, αλλά αναδεικνύουν και την ασυδοσία των δραστών, που εμπεδώνεται από ένα κράτος που τους παρέχει ασυλία παντού», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024