Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γεβγκένι Πριγκόζιν: Κηδεύτηκε σε στενό κύκλο στην Αγία Πετρούπολη

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Κηδεύτηκε σε στενό κύκλο στην Αγία Πετρούπολη

Η λιτή ανακοίνωση για την κηδεία του επικεφαλής της Wagner – Δείτε φωτογραφίες

Σε στενό κύκλο σε κοιμητήριο της Αγίας Πετρούπολης τελέστηκε η κηδεία του επικεφαλής Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Ο αποχαιρετισμός στον Γεβγκένι Βικτόροβιτς έγινε σε κλειστό κύκλο. Όσοι επιθυμούν να τον αποχαιρετίσουν μπορούν να επισκεφθούν το νεκροταφείο Παραχόφσκοε» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Concord, εταιρείας που είχε ιδρύσει ο Πριγκόζιν.

Ο Πριγκόζιν σκοτώθηκε στις 23 Αυγούστου, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, δύο μήνες μετά την εξέγερση της Βάγκνερ που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είχε τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα γύρω από τις προετοιμασίες για την κηδεία του και σήμερα το πρωί το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν δεν επρόκειτο να παραστεί στην τελετή.

Κηδεύτηκε και ο Βαλέρι Τσεκάλοφ, κορυφαίο στέλεχος της Βάγκνερ

Δύο άλλα κορυφαία στελέχη της Βάγκνερ, ο Βαλέρι Τσεκάλοφ και ο Ντμίτρι Ούτκιν, τέσσερις σωματοφύλακες του Πριγκόζιν και τα τρία μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν επίσης όταν συνετρίβη το ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy 600 στο Τβερ, στα βόρεια της Μόσχας.

Νωρίτερα σήμερα κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Σεβέρνογιε, επίσης στην Αγία Πετρούπολη, ο επικεφαλής του επιμελητειακού τμήματος της Βάγκνερ, ο Βαλέρι Τσεκάλοφ. Πλάνα από βίντεο του Reuters δείχνουν έναν ιερέα να ψέλνει μπροστά στο φέρετρο, γύρω από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς, φίλοι και πρώην συνάδελφοι του Τσεκάλοφ, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν λουλούδια. Κάποιοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά που φορούσαν γυαλιά ηλίου, φίλησαν το φέρετρο ενώ άλλοι διέταξαν τον φωτορεπόρτερ και τον εικονολήπτη του πρακτορείου να σταματήσουν να τραβούν εικόνες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024