Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσελίκ: Ζητάει και τα ρέστα από τον ΟΗΕ για την Πύλα και την πρόσφατη «κρίση στην τδβκ»

Τσελίκ: Ζητάει και τα ρέστα από τον ΟΗΕ για την Πύλα και την πρόσφατη «κρίση στην τδβκ»

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον ΟΗΕ στην Κύπρο είδε ο Ομέρ Τσελίκ στην επιχείρηση της κατοχικής δύναμης να αλλάξει το στάτους κβο στη νεκρή ζώνη της Πύλας.

Πλήρη στήριξη στους Τουρκοκυπρίους εκφράζει το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ της Τουρκίας στο θέμα της Πύλας και κατηγορεί τα Ηνωμένα Εθνη για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Με «ελληνοκυπριακό φακό»

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της Τουρκίας, ο εκπρόσωπός του Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι «πρόσφατα υπήρξε κρίση στην τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, προσθέτοντας ότι «η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΡ υποστηρίζει πλήρως την τδβκ».

«Πριν την κατασκευή του δρόμου εδώ, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ζούσαν μαζί στο χωριό Πύλα. Παλαιότερα είχε δοθεί άδεια για διευκόλυνση μετακίνησης σε ελληνοκυπριακά χωριά. Πρόκειται για ένα έργο που παρέχει ευκολότερη μετακίνηση χωρίς να περάσει κανείς από τη Δεκέλεια», υποστήριξε.

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν και παραδείγματα από το παρελθόν. Κανείς δεν μπορεί να κοιτάξει όλη την Κύπρο με τον ελληνοκυπριακό φακό. Υπάρχουν δύο ισότιμες κοινωνίες, δύο κράτη».

«Αν η άδεια που δόθηκε στους Ελληνοκυπρίους δεν δοθεί στην τδβκ, εδώ υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αναμένουμε από τον ΟΗΕ να αξιολογήσει αυτή την κατάσταση με συνέπεια», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

«Ακλόνητη προσήλωση για ειρήνη»

Την ακλόνητη προσήλωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη στην Κύπρο επιβεβαίωσε ο βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ, Μίροσλαβ Γέτζια, κατά τις επαφές του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε ότι ήταν ευχαριστημένος από τις λεπτομερείς συζητήσεις που είχε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Ερσίν Τατάρ τη Δευτέρα, σχετικά με το Κυπριακό, στις οποίες, όπως αναφέρει, επιβεβαίωσε «την ακλόνητη προσήλωση των Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη στο νησί».

Πηγή: ΚΥΠΕ/philenews.com

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024