Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός ΠΑΣΟΚ οι περιφερειακοί σύμβουλοι - μεταγραφές

Εκτός ΠΑΣΟΚ οι περιφερειακοί σύμβουλοι – μεταγραφές

Μήνυμα προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έστειλε η ΕΔΕΚΑΠ.

«Στοπ» σε μεταγραφές περιφερειακών συμβούλων επιχειρεί να βάλει η Χαριλάου Τρικούπη, με σαφές μήνυμα προς τα μέλη του κόμματος, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην υποψήφιους βουλευτές από την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).

Η προειδοποίηση έρχεται μετά την φημολογία για πρόσωπα από τον κεντροαριστερό χώρο, με κομματική παρουσία που ετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε συνδυασμούς που δεν έχουν λάβει χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ –υπενθυμίζεται πως το κόμμα έχει αποφύγει τα χρίσματα σε δήμους, όμως σε επίπεδο περιφερειών έχει ανακοινώσει τις επιλογές του, με στόχο να στείλει και σχετικό μήνυμα πολιτικής αυτονομίας.

«Με δεδομένο ότι το διακύβευμα των Περιφερειακών, ιδιαίτερα, εκλογών είναι και πολιτικό, έχοντας βέβαια και τοπικά χαρακτηριστικά, οι υποψηφιότητες που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι αυτές, μέσω των οποίων θα επιδιωχθεί η ουσιαστική αποκέντρωση του κράτους με Αυτοδιοίκηση με δικούς της πόρους και αρμοδιότητες, ικανή να λειτουργήσει ως μοχλός για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη», αναφέρει σε επιστολή της η πρόεδρος της ΕΔΕΚΑΠ, Νανά Βρυώνη.

Το όργανο συνεδρίασε και αποφάσισε να απευθύνει «ισχυρή σύσταση» στα μέλη κάθε οργάνου να στηρίξουν τους υποψηφίους Περιφερειάρχες που έχουν πάρει χρίσμα, ακόμα και με την συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια. Προειδοποιεί, μάλιστα, πως αν αυτή η σύσταση δεν τηρηθεί, τότε «με την ανακήρυξη της υποψηφιότητάς τους (σσ: σε άλλο συνδυασμό) θα εκπέσει της ιδιότητας του μέλους του οργάνου στο οποίο είχε εκλεγεί και θα αντικατασταθεί από αναπληρωματικό μέλος».

Συνεχίζεται η κόντρα Κωνσταντινόπουλου – Γιαννακούρα στην Πελοπόννησο

Σε περιφερειακό επίπεδο συνεχίζεται και η κόντρα του βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του πρώην υποψήφιου στην περιοχή, Βαγγέλη Γιαννακούρα, με τον πρώτο να κατηγορεί εμμέσως τον δεύτερο πως στηρίζει την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη για την περιφέρεια Πελοποννήσου –και όχι τον Δημήτρη Κουτσούλη, του οποίου ο συνδυασμός στηρίζεται επισήμως από το ΠΑΣΟΚ.

Η νέα ένταση στην μεταξύ τους κακή σχέση, που έχει ρίζες πριν από την συγκρότηση των εθνικών ψηφοδελτίων, ήρθε στα μέσα του Αυγούστου, όταν ο Κωνσταντινόπουλος ζήτησε στην συνεδρίαση της νομαρχειακής επιτροπής πειθαρχικά μέτρα για όσους πρώην υποψήφιους στηρίζουν μη πασοκικά ψηφοδέλτια.

Ο Γιαννακούρας απάντησε με ανοιχτή επιστολή του, ζητώντας από την Χαριλάου Τρικούπη να προστατέψει εκείνον «και τα υπόλοιπα στελέχη που θίγονται πολιτικά, προσωπικά και ηθικά από αυτές τις γκεμπελίστικες πρακτικές του κ. Κωνσταντινόπουλου»:

Ο Κωνσταντινόπουλος σήκωσε το γάντι, υπενθυμίζοντας πως σε τοπική σύσκεψη στις αρχές του μήνα ο Γιαννακούρας επέμενε ότι πρέπει να στηριχθεί ο Τατούλης:

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024