Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αργυρούπολη: Θα αλλάξει η ποινή του κακοποιητή συζύγου μετά τον θάνατο της 41χρονης;

Αργυρούπολη: Θα αλλάξει η ποινή του κακοποιητή συζύγου μετά τον θάνατο της 41χρονης;

Ο 47χρονος που ξυλοκόπησε βάναυσα την Όλγα έχει καταδικαστεί σε δέκα χρόνια χωρίς αναστολή

Πέθανε μετά από 19 μήνες στο κέντρο αποκατάστασης η 41χρονη Όλγα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της και δάσκαλο τζούντο, τον Ιανουάριο του 2022 μέσα στο σπίτι της στην Αργυρούπολη.

Η άγρια κακοποίηση της Όλγας είχε σοκάρει το πανελλήνιο. Ο σύντροφός της την είχε χτυπήσει τόσο βάναυσα στο κεφάλι και το σώμα που της έσπασε τα πλευρά, τον θώρακα και της προκάλεσε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η 41χρονη Όλγα είχε μεταφερθεί αιμόφυρτη και χωρίς τις αισθήσεις της στον Ευαγγελισμό και έμεινε σε κώμα για επτά μήνες.

Έπειτα, μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης και μετά από λίγους μήνες είχε αρχίσει να κινεί τα άκρα της και σε συνδυασμό με ειδικό νάρθηκα έκανε εντατικές ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών ώστε να καταφέρει να σταθεί και να κάνει κάποια βήματα.

Δυστυχώς, άφησε την τελευταία της πνοή, από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Οι ισχυρισμοί του νταή που ξυλοκόπησε την Όλγα – Θα αλλάξει η ποινή του;

Ο κατηγορούμενος είχε ισχυριστεί τότε πως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών όταν η Όλγα του ανακοίνωσε πως θέλει να χωρίσουν και θόλωσε.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 47χρονο τη μεγαλύτερη ποινή που προβλέπει ο νόμος: δέκα χρόνια στη φυλακή, χωρίς αναστολή.

Τώρα μετά τον θάνατο του 41χρονου θύματος, τα ερωτήματα γύρω από την ενδεχόμενη αλλαγή της ποινής του είναι πολλά.

Σύμφωνα με την Άννα Κανδύλη, μόνο στο Εφετείο μπορεί να γίνει είτε μετατροπή της κατηγορίας, αυτή της ανθρωποκτονίας δηλαδή, είτε αλλαγή της ποινής, κάτι που μπορεί να ζητηθεί είτε από τον εισαγγελέα, είτε από την οικογένεια του θύματος.

Βέβαια πρέπει πρώτα να αποδειχθεί πως ο θάνατος της 41χρονης οφείλεται στα χτυπήματα του συντρόφου της, 19 μήνες πριν.

«Θα ασκήσουμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της Όλγας

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Όλγας, Λουκάς Πουρσανίδης μίλησε στο Live News για το ενδεχόμενο να αλλάξει η κατηγορία του δράστη μετά τον θάνατο της 41χρονης.

«Έχουμε ήδη μία ομόφωνη απόφαση για ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Από ‘κει και πέρα τα πραγματικά δεδομένα έχουν αλλάξει διότι μιλάμε για τετελεσμένη ανθρωποκτονία η οποία συνδέεται με τις πράξεις του δράστη. Όταν όμως έχει καταδικαστεί κάποιος δεν μπορεί να καταδικαστεί εκ νέου και να ασκηθεί νέα δίωξη για πανομοιότυπη πράξη.

Εμείς θα ασκήσουμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, αυτή είναι η εντολή που έχω λάβει από την οικογένεια και από ‘κει και πέρα ο εισαγγελέας θα κρίνει εάν θα ασκήσει νέα δίωξη, αυτή τη φορά για τετελεσμένη ανθρωποκτονία» ανέφερε.

«Μετατοπίστηκε 13 χιλιοστά ο εγκέφαλός της»

«Πρόκειται για επαγγελματικά χτυπήματα. Ήξερε πού να χτυπήσει και τι ζημιά θα προκαλέσει. Μετατοπίστηκε 13 χιλιοστά ο εγκέφαλός της, είχε συντριπτικά κατάγματα και έχει τραχειοστομία μέχρι και σήμερα για να αναπνέει και να τρώει» έλεγε τον περασμένο Μάρτιο ο δικηγόρος της οικογένειας της Όλγας, μιλώντας στο Live News.

Η ανακοίνωση του θανάτου της Όλγας

Την είδηση του θανάτου της Όλγας, έκανε γνωστή ο σύλλογος «Εθελοντών Προασπίζω» με σχετική ανακοίνωση στο Facebook.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Μόλις το πληροφορηθήκαμε και έτσι ….. μια εβδομάδα ξεκινά δυστυχώς με ανείπωτη θλίψη – ιδιαίτερα για την οικογένεια της συνδημότισσας και φίλης Όλγας!

Θυμάστε εκείνο το κορίτσι που κακοποιήθηκε βάναυσα ως σάκος του καράτε στην Αργυρούπολη από τον (δήθεν) Άνθρωπο της ….. και δάσκαλο καράτε

Τελικά φαίνεται πως η στήριξη μας & η Αγάπη μας δεν ήταν αρκετή για να υπερκεράσει το μίσος και τα θανατηφόρα κτυπήματα του !!!

Σήμερα μια ακόμη νέα συνάνθρωπός μας φεύγει από την βίαιη συμπεριφορά του ανθρώπου που νόμισε πως την Αγαπά

Σαν κοινωνία έχουμε & ας ψάξουμε τις ευθύνες μας και ως προσωπικότητες ας θεραπεύσουμε επιτέλους το υποσυνείδητο μας από εγωισμούς & ακραίες συμπεριφορές –

γιατί η Ζωή είναι Ανεκτίμητη !

Καλό σου ταξίδι Όλγα !!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ !!!

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024