Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Τρεις πιλότοι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση αεροσκαφών

Ουκρανία: Τρεις πιλότοι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση αεροσκαφών

Σοβαρό πλήγμα για την Ουκρανία

Τρεις πιλότοι σκοτώθηκαν, αφού δύο εκπαιδευτικά αεροσκάφη L-39 συγκρούστηκαν στον αέρα στην κεντρική Ουκρανία, ανακοίνωσε το Σάββατο η Πολεμική Αεροπορία της χώρας.

Η απώλεια των τριών πιλότων θα αποτελέσει πλήγμα για την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται εν μέσω μιας τεράστιας προσπάθειας να εκπαιδεύσει τους πιλότους της στον χειρισμό των δυτικών αεροσκαφών F-16, καθώς διάφορες χώρες έχουν μέχρι στιγμής δεσμευθεί να προσφέρουν στο Κίεβο 61 μαχητικά αεροσκάφη αυτού του τύπου.

Η σύγκρουση σημειώθηκε την Παρασκευή στην περιοχή Ζίτομιρ, δυτικά του Κιέβου.

«Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων. Πρόκειται για μια οδυνηρή και ανεπανόρθωτη απώλεια για όλους μας», ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας στο Telegram, ενώ πρόσθεσε ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της σύγκρουσης.

«Καίγεται» ο Ζελένσκι για τα F-16

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προτρέπει τους συμμάχους του να επισπεύσουν τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, προκειμένου να εκδιώξει τους Ρώσους εισβολείς.

«Στόχος μας είναι να φέρουμε πιο κοντά τη στιγμή που τα F-16 θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε μακριά τους Ρώσους τρομοκράτες», τονίζει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Η Δανία και η Ολλανδία συμφώνησαν στις αρχές της εβδομάδας να παραδώσουν F-16 στην Ουκρανία, ύστερα από την επίσκεψη Ζελένσκι σ’ αυτές τις χώρες.

Η Νορβηγία έγινε η τρίτη χώρα που δεσμεύτηκε να παραχωρήσει τέτοια μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιόνας Γκαρ Στέρε στην ουκρανική πρωτεύουσα την Πέμπτη.

Με τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις φιλοδοξούν να αυξήσουν σημαντικά την ισχύ πυρός εναντίον της Ρωσίας και να περιφρουρήσουν καλύτερα τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024