Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος: Ρεαλισμός και ριζοσπαστισμός για να ξεπεράσουμε τα όρια του εφικτού

Τσακαλώτος: Ρεαλισμός και ριζοσπαστισμός για να ξεπεράσουμε τα όρια του εφικτού

«Πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στην Αριστερά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος

Με μέλη και φίλους του κόμματος και της τοπικής αυτοδιοίκησης, συναντήθηκε και συνομίλησε το βράδυ της Παρασκευής, στον Βόλο, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του κόμματος η συζήτηση, που προλόγισε ο αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Σταμπουλής και την οποία άνοιξε εκ μέρους της ΝΕ ο Δημήτρης Σκαλτσής, μέλος της γραμματείας του ΚΣ της Νεολαίας, επικεντρώθηκε στις νέες τεχνολογίες και τις επιπτώσεις τους στην εργασία, την κοινωνία και τη ζωή των ίδιων των ανθρώπων.

«Ρεαλισμός και ριζοσπαστισμός για να ξεπεράσουμε τα όρια του εφικτού»

O κ. Τσακαλώτος ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι είναι αναγκαίος «ο ρεαλισμός και ο ριζοσπαστισμός για να ξεπεράσουμε τα όρια του εφικτού». Ακολούθως έθεσε το ερώτημα «θέλουμε εξουσία;», για να απαντήσει: «Ναι, τη θέλουμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και να τους δώσουμε προοπτική. Αυτό δεν σημαίνει ότι λέμε ναι σε όλα και σε όλους, φυσικά κάποιοι θα είναι δυσαρεστημένοι. Πρέπει να απευθύνεσαι σε μεγάλα ακροατήρια αλλά έχοντας καθαρό το στίγμα και την ταυτότητά σου για να μπορέσεις να είσαι και αξιόπιστος. Πρέπει να κάνεις τα πράγματα που έχουν σημασία στη ζωή, για να είναι ηγεμονική η Αριστερά, τα πράγματα που θα έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή, από την κεντρική πολιτική μέχρι τις νέες τεχνολογίες και την τοπική αυτοδιοίκηση».

Αναφερόμενος στον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί το κόμμα σημείωσε, σύμφωνα με το σχετική ανακοίνωση,  ότι: «το κόμμα πρέπει να έχει δημοκρατική δομή. Αυτονομία της πολιτικής επεξεργασίας στα περιφερειακά όργανα, στις οργανώσεις μελών. Αυτονομία της πολιτικής παραγωγής στη νεολαία του κόμματος. Χρειάζεται σεβασμός στα όργανα και σεβασμός στο συνθετικό τους έργο. Πρέπει να παλέψουμε μαζί για ένα στιβαρό κόμμα, που να αντέχει και να εμπνεύσει. Πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στην Αριστερά, και να είμαστε υπερήφανοι για την ταυτότητά μας για να οικοδομήσουμε μια νικηφόρα Αριστερά για το εδώ και τώρα».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024