Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψηφιακές ταυτότητες: Παραλήρημα αρνήτριας - «Είναι προάγγελμα τσιπαρίσματος, ένας άρρωστος άνθρωπος θα ελέγχει τι τρώω»

Ψηφιακές ταυτότητες: Παραλήρημα αρνήτριας – «Είναι προάγγελμα τσιπαρίσματος, ένας άρρωστος άνθρωπος θα ελέγχει τι τρώω»

Μία πολίτης προσπάθησε να εξηγήσει στον Νίκο Ευαγγελάτο γιατί δεν θέλει τις νέες ταυτότητες.

Η συζήτηση για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες έχει «ανάψει» για τα καλά με δεκάδες πολίτες να σχηματίζουν ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα, καθώς σπεύδουν να ανανεώσουν τις ταυτότητες παλαιού τύπου, με τις θεωρίες συνωμοσίας περί τσιπ παρακολούθησης και χαράγματος να έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μία τέτοια συζήτηση εξελίχθηκε στον αέρα της εκπομπής του MEGA «Live News» με μία πολίτη που δηλώνει αρνήτρια των νέων ταυτοτήτων να διατυπώνει τα επιχειρήματά της προκειμένου να πείσει τον Νίκο Ευαγγελάτο ότι οι νέες ταυτότητες είναι ένα «σχέδιο τη νέας τάξης πραγμάτων».

Μάλιστα όπως συμβαίνει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις επικαλέστηκε προφητείες γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά οι νέες ταυτότητες αποτελούν «προάγγελμα του τσιπαρίσματος».

Ακόμα κι αν ο Νίκος Ευαγγελάτος προσπαθούσε να της εξηγήσει με λογικά επιχειρήματα και ερωτήσεις ότι πολλά από αυτά τα στοιχεία γίνονται ακόμα και σήμερα από το κινητό η πολίτης συνέχισε το παραλήρημά της βάζοντας στην κουβέντα την Κίνα αλλά και το ψηφιακό νόμισμα.

«Μια απλή πολίτης είμαι εγώ, κάποτε ήμουν στην τηλεόραση, ήταν πιο ελεύθερη η γνώμη. Δεν έχω και πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία γι’ αυτές τις ταυτότητες αλλά όταν σκέφτομαι ότι κάποιοι από το παρελθόν είπαν γι’ αυτές τις ταυτότητες που έρχονται τώρα, όταν το Σύνταγμα δεν ακυρώνει τις ταυτότητες αυτές που έχουμε αυτή τη στιγμή. Όταν μία ταυτότητα θα έχει το ΑΦΜ μου, που στην Αμερική όταν κάποιος έχει το ΑΦΜ σου, έχει τα πάντα. Μπορεί να κάνει τα πάντα μ’ αυτό. Απαγορεύεται. Είναι ένα πάρα πολύ προσωπικό στοιχείο», είπε αρχικά η κυρία Άννα Παϊτάρη μιλώντας στο MEGA.

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής προσπάθησε να την πείσει ότι όλα αυτά τα στοιχεία τα έχει και το κινητό που καταγράφει τα πάντα και έχει και σύστημα γεωοεντοπισμού.

«Είπατε για το κινητό, ότι είναι ένα μέσο που μας παρακολουθεί. Το αφήνω στην τουαλέτα και φεύγω. Δεν το παίρνω μαζί μου. Ούτε την ταυτότητα θα πρέπει να έχω πάντα μαζί. Έχει όμως ένα τισπάκι. Δεν έχει το ΑΦΜ μου, δεν έχει το ΑΜΚΑ μου», είπε ακόμα η πολίτης.

«Αυτό είναι το προάγγελμα του τσιπαρίσματος»

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής προσπάθησε να μάθει που είναι Αυτό το τσιπάκι και τι κάνει. «Λέτε ότι δεν θέλετε να πάρετε την ταυτότητα επειδή έχει ένα τσιπάκι. Πού τι κάνει αυτό το τσιπάκι;», ρώτησε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

«Ξέρετε τι φοβόμαστε εμείς; Ότι αυτό είναι το προάγγελμα του τσιπαρίσματος γιατί αύριο η ταυτότητα θα χαθεί», απάντησε η πολίτης.

Στη συνέχεια ο Νίκος Ευαγγελάτος ρώτησε μήπως είναι λίγο υπερβολικό όλο αυτό. «Μήπως είναι λίγο υπερβολή αυτό; Δηλαδή φοβάστε την ταυτότητα επειδή κάποιος θα σας πει: Μεθαύριο θα σου βάλω ένα τσιπ στο χέρι, στο πόδι, στο κεφάλι. Μήπως ψάχνετε να δημιουργήσετε έναν μύθο. Ποιο είναι το κακό της ταυτότητας; Αυτό που μου λέτε είναι ότι φοβάμαι πως κάποτε μπορεί να μου βάλουν τσιπ. Δεν έχει λογική συνάφεια αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ευαγγελάτος.

«Πού ήξερε ο πάτερ Παΐσιος και μας ειδοποίησε πριν 30 χρόνια γι’ αυτό;»

«Οι ταυτότητες αυτές όταν χαθεί και την πάρει κάποιος έχει την Άννα ολόκληρη. Την πήρε έχει όλα τα στοιχεία μου. Μπορεί να κάνει τα πάντα. Μπορεί να τη χακάρει επίσης. Εγώ έχω κρυμμένο το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ μου. Στην Κίνα είδατε τι γίνεται; Οι άνθρωποι ελέγχονται παντού. Όλα έρχονται προς τα εδώ», είπε ακόμα η κυρία Παϊτάρη.

«Πρέπει να ακούγονται και οι δύο απόψεις γιατί εν μέσω κοροναϊού δεν ακουγόταν τίποτα. Δεν ακουγόταν η άλλη άποψη. Ποιος είναι αυτός που μου επιβάλλει να πάρω αυτήν την ψηφιακή ταυτότητα. Το κράτος; Που έχει ξεπουληθεί από το 2010 που είναι εταιρεία Α.Ε., που απαγορεύεται να έχει τα δικά μου δεδομένα. Είναι εταιρεία. Ποιος είναι πίσω από την εταιρεία αυτή; Ποιος είναι αυτός; Μπορεί να είναι ένας άρρωστος άνθρωπος και να έχει όλα τα προσωπικά μου στοιχεία. Θα πηγαίνουν όλα τα στοιχεία σε έναν κεντρικό υπολογιστή. Από εκεί θα ελέγχονται εκατομμύρια άνθρωποι. Τι τρώνε; πού πηγαίνουν; Τι λεφτά δίνουν;», συμπλήρωσε.

Αύριο θα μπει και το ψηφιακό νόμισμα κι αν δεν είσαι καλό παιδί αν είσαι κατά του συστήματος, μπορεί να στο κλείσουν στα μούτρα και να μην μπορείς να ψωνίσεις. Αυτό που γίνεται στην Κίνα. Δεν μπορούν να φάνε, θα σου πουν είστε δύο άτομα δεν θα φάτε ένα κιλό τυρί, δεν θα πάρεις για τι διπλανή σου. Μαζί με το ψηφιακό νόμισμα προχωράμε και ποιος είναι αυτός που θα μου το επιβάλλει αυτό το πράγμα. Προχωράει αυτό το πράγμα όταν μιλάμε για τσιπάκι και το 666. Πού ήξερε ο πάτερ Παΐσιος και μας ειδοποίησε πριν 30 χρόνια γι’ αυτό. Τι ήταν μάντης. Ορίστε ήρθε. Άρα είναι σχέδια, είναι κάποια σχέδια τη νέας τάξης πραγμάτων», κατέληξε η πολίτης.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024