Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταυτότητες: Αγγελία που έγινε viral - Ζητά αμοιβή για να κρατήσει σειρά για την ανανέωση ταυτότητας

Ταυτότητες: Αγγελία που έγινε viral – Ζητά αμοιβή για να κρατήσει σειρά για την ανανέωση ταυτότητας

Τρολάρει τους συνωμοσιολόγους ή μήπως όχι; Η αγγελία του πάντως έγινε viral

Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο με τις ουρές έξω από αστυνομικά τμήματα ανά την ελληνική επικράτεια, από όλους όσοι επιθυμούν να βγάλουν νέα ταυτότητα παλαιού τύπου, με φόντο τη συζήτηση για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες και τις θεωρίες συνωμοσίας περί τσιπ παρακολούθησης και «δαιμονικού» χαράγματος.

Το γεγονός δεν διέφυγε της προσοχής ενός νέου που είτε είναι το παράδειγμα του επιχειρηματικού δαιμονίου είτε τρολάρει τους συνωμοσιολόγους. Σε κάθε περίπτωση η αγγελία του έγινε viral.

Ο νεαρός, στην αγγελία του, γνωστοποιεί πως διατίθεται να κρατήσει την σειρά του ενδιαφερόμενου στην ουρά έξω από τα αστυνομικά τμήματα, έναντι παχυλής αμοιβής. Κάνει μάλιστα και έκπτωση σε οικογένειες άνω των 4 ατόμων.

Η αγγελία

Αναλυτικότερα στην αγγελία που δημοσίευσε σε ιστότοπο του Βόλου και αναδημοσιεύει το thenewspaper.gr, ο νεαρός γράφει:

«Αναλαμβάνω την αναμονή στην Αστυνομική Διεύθυνση και την κράτηση θέσης για έκδοση ταυτοτήτων παλαιού τύπου. 80 ευρώ / άτομο. Για οικογένειες 4+ μελών παρέχεται έκπτωση 25%».

Ουρες και ξενύχτια

Πολλά είναι τα βίντεο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει κανείς ώστε να αποφύγει την έκδοση της ταυτότητας νέου τύπου αλλά και με τους «κινδύνους», γι΄ αυτούς που θα το κάνουν, καθώς μερίδα πολιτών-συνωμοσιολόγων θεωρεί πως οι καινούριες θα έχουν τσιπάκι παρακολούθησης. Όπως σημειώνουν οι «ειδικοί» του διαδικτύου, αν κάποιος εκδώσει τώρα νέα ταυτότητα παλαιού τύπου, αυτή θα έχει δεκαετή ισχύ και δεν θα υποχρεωθεί να «βγάλει» καινούργια τον Σεπτέμβρη.

Σε πολλές πόλεις όπως Κοζάνη και Πάτρα, δεκάδες άτομα σχημάτιζαν ουρά στα  ΑΤ. Τελευταίο παράδειγμα οι Σέρρες, όπου πολίτες συνέρρευσαν στο ΑΤ, για να πιάσουν θέση ακόμη και από τα ξημερώματα κουβαλώντας καρέκλες από το σπίτι τους.

«Οι συνάδελφοι μου τραβάνε καθημερινά έναν Γολγοθά» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του συλλόγου Αστυνομικών υπαλλήλων Σερρών Τάσος Αραμπατζής που υπογράμμισε ότι οι δυνατότητες του τμήματος στις Σέρρες είναι η ανανέωση μέχρι 40 ταυτοτήτων την ημέρα ενώ στα περιφερειακά τμήματα μέχρι 15.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας, μιλώντας προ ημερών στον Σκάι, τόνισε ότι «τις τελευταίες μέρες βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση με αφορμή την έκδοση των νέων ταυτοτήτων. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν άδεια, και παρά πολύς κόσμος, είτε λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, ή άλλων προκαταλήψεων, έρχεται για να βγάλει ταυτότητες για να αποφύγει την έκδοση νέων, θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρχει σύστημα εντοπισμού ή οτιδήποτε άλλο».

Και υπογράμμισε: «Οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν για ένα θέμα που έχει πάρει υπερβολική διάσταση, μιλάμε απλώς για εναρμόνιση των ελληνικών ταυτοτήτων με τις ευρωπαϊκές. Κάποιοι άνθρωποι έχουν πραγματικά ανάγκη να βγάλουν ταυτότητα γιατί τις έχουν χάσει και δυσκολεύονται».

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024