Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Απαγωγείς» σκύλων δολοφόνησαν 45χρονο και του άρπαξαν το σκυλί

«Απαγωγείς» σκύλων δολοφόνησαν 45χρονο και του άρπαξαν το σκυλί

Ένας 45χρονος δολοφονήθηκε στην περιοχή του Μάντσεστερ, όταν ύποπτοι του άρπαξαν το αγαπημένο του ακριβό σκυλάκι

Το πρωί της Τρίτης αστυνομικές αρχές κατέφθασαν στο σπίτι του Ντόναλντ «Πρέντις» Πάτιενς, μετά από καταγγελία για κλοπή ενός λευκού Λαμπραντούντλ.

Στο σημείο βρήκαν νεκρό τον 45χρονο Πάτιενς ενώ έλειπε το σκυλάκι του.

Σύμφωνα με τη νεκροψία, ο θάνατός του κρίνεται ύποπτος, ενώ τρεις άνδρες συνελήφθησαν αυτήν την εβδομάδα ως ύποπτοι για φόνο.

Μετά την ανάκριση, οι δύο άνδρες, ηλικίας 27 και 41 ετών, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ανακρίσεων, ενώ ένας 39χρονος παραμένει υπό κράτηση από την αστυνομία.

Το Λαμπραντούντλ, πάντως, που λέγεται ότι κοστίζει 1.000 λίρες, βρέθηκε αργότερα από την αστυνομία σε ένα κοντινό σαλόνι σκύλων.

«Μπορούσα να τον είχα σώσει»

Οι φωτογραφίες από το σπίτι δείχνουν ότι ένα από τα παράθυρα της κουζίνας του σπιτιού έχει σπάσει.

Μιλώντας στη Sun μια γειτόνισσα ανέφερε στις Αρχές ότι άκουσε τον θρυμματισμό (των τζαμιών) πριν βρεθεί το σώμα του «Πρέντις». Η γυναίκα είπε ότι είδε μια ομάδα «παιδιών με ποδήλατα» στην περιοχή πριν από τη διάρρηξη.

«Απλώς δεν μπορούσα να καταλάβω όταν άκουσα την αναστάτωση. Άκουσα κάτι σαν να σπάει γυαλί και είδα μερικά παιδιά με ποδήλατα όταν κοίταξα έξω από το παράθυρο» είπε. «Δεν σκέφτηκα τίποτα μέχρι που είδα την αστυνομία να φτάνει. Ένιωσα απαίσια. Μακάρι να είχα σημάνει συναγερμό εκείνη τη στιγμή. Θα μπορούσα να τον είχα σώσει»

Μια οικογένεια στην γειτονική οδό Alma είπε ότι ο Patience μερικές φορές σταματούσε στο σπίτι τους με τον αγαπημένο του σκυλάκι. «Έδινα στον σκύλο του καμια λιχουδιά – μερικές φορές ένα μπισκότο ή ένα λουκάνικο» είπανε. «Είμαστε μεγάλοι λάτρεις των σκύλων σε αυτό το σπίτι. Θα θυμόμαστε πάντα τον Ντόναλντ ως έναν υπέροχο άνθρωπο. Απλά υπέροχο».

Ένας άλλος γείτονας είπε ότι το περιστατικό ήταν «σαν βόμβα» σε έναν συνήθως νυσταγμένο δρόμο.

Οι ντόπιοι είπαν ότι ο Ντόναλντ ήταν μια δημοφιλής φιγούρα στην τοπική κοινότητα και μερικές φορές αγόραζε το δείπνο του από τον Jack’s Chippy κοντά στο σπίτι του στην Ainsworth Road.

Ένας άντρας από έναν κοντινό δρόμο είπε: «Έβγαινα από το σπίτι μου το πρωί και υπήρχε αστυνομία σε όλο το δρόμο. Υπήρχε ένας άντρας, περίπου 6 πόδια με γκρι μπουφάν, που είχε συλληφθεί, και ένα σγουρό σκυλί. Ήταν στο πίσω μέρος ενός βαν της αστυνομίας».

«Μου ράγισε την καρδιά» λέει η πρώην σύζυγός του

Η οικογένεια του Ντόναλντ τον περιέγραψε ως «έναν πολυαγαπημένο γιο, αδερφό και πατέρα και θα λείψει πολύ σε πολλούς, γνωστούς στοργικά ως Πρέντις».

Η πρώην σύζυγός του Κρίστυ, είπε: «Αυτό ραγίζει την καρδιά μου που πρέπει να το γράψω αυτό. Όπως πολλοί από εσάς ίσως έχετε ήδη δει, αυτή την εβδομάδα χάσαμε έναν εξαιρετικά απίστευτο άντρα. Παρά ό,τι συνέβη μεταξύ μας, ο Πρέντις ήταν ένας καταπληκτικός πατέρας και λάτρευε τα παιδιά του».

«Είμαστε όλοι πραγματικά συντετριμμένοι με αυτή την είδηση και όλοι παλεύουμε να συμφιλιωθούμε με τον θάνατό του» συμπλήρωσε.

Έκκληση αστυνομίας

Οι αστυνομικοί απευθύνουν τώρα έκκληση στο κοινό που μπορεί να έχει δει ή ακούσει οτιδήποτε ασυνήθιστο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μέσα και γύρω από την οδό Ainsworth στο Ράντκλιφ.

Η επικεφαλής επιθεωρήτρια ντετέκτιβ Ρέιτσελ Σμιθ της Ομάδας Σημαντικών Περιστατικών στο Μάντσεστερ είπε: «Πρώτον, ως υπηρεσία, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στους αγαπημένους του Ντόναλντ αυτήν την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λάβουμε τις απαντήσεις που τους αξίζουν και μάθετε τι έχει συμβεί».

«Από τότε που ενημερωθήκαμε για αυτό το περιστατικό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η έρευνά μας ήταν γρήγορη και ακριβής, με τρεις συλλήψεις λόγω των ερευνών μας και μιας στο σημείο τη στιγμή της ύποπτης διάρρηξης».

«Θα ήθελα να καθησυχάσω το τοπικό κοινό, καθώς καταλαβαίνω ότι θα υπάρξει συναγερμός όταν μάθουμε για αυτό, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για στοχευμένη επίθεση.

«Θέλουμε τώρα να απευθύνουμε έκκληση στην τοπική κοινότητα για τυχόν μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων ή πλάνα οποιασδήποτε δραστηριότητας που μπορεί να μπορέσουμε να συνδέσουμε με αυτήν την έρευνα».

«Αναζητούμε επίσης άτομα που μπορεί να γνωρίζουν τον Ντόναλντ, να τον έχουν δει να περπατά με το αγαπημένο του λευκό Λαμπραντούντλ στην περιοχή ή να γνωρίζουν οποιαδήποτε δραστηριότητα στη διεύθυνσή του ή κοντά στη διεύθυνσή του, η οποία είναι μια στην οδό Ainsworth, από την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023»

«Είναι σημαντικό να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για να συνεισφέρουμε στο τι συνέβη σε αυτό το τραγικό περιστατικό όπου κάποιος έχασε δυστυχώς τη ζωή του».

«Διατηρούμε ανοιχτές όλες τις διαθέσιμες γραμμές έρευνας, αλλά ανεξάρτητα από το πόσο ασήμαντη είναι η πληροφορία σας μπορεί να είναι αυτό το κρίσιμο κομμάτι των αποδεικτικών στοιχείων που χρειαζόμαστε που μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτήν την έρευνα».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024