Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελ Κααμπί –Ελ Αραμπί: ομοιότητες και διαφορές των Ερυθρόλευκων σέντερ φορ

Ελ Κααμπί –Ελ Αραμπί: ομοιότητες και διαφορές των Ερυθρόλευκων σέντερ φορ

Οι δύο συμπατριώτες, έχουν άραγε ομοιότητες; Και επίσης, σε τι διαφέρουν σύμφωνα με όλα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα;

Τα δύο γκολ που σημείωσε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί απέναντι στην Τσουκαρίτσκι, επιβεβαίωσαν το πόσο «βλέπει δίχτυα» ο νεαποκτηθείς φορ του Ολυμπιακού.

Τέσσερα χρόνια πίσω, στις 27 Αυγούστου του ’19, ο Ελ Αραμπί ήταν αυτός που έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο με τους Ερυθρόλευκους και μάλιστα με γκολ κόντρα στη Κράσνονταρ. Εδειξε από τότε τι σημαντικός παίκτης ήταν και πόσο θα βοηθούσε. Αποδείχθηκε αυτό στην πορεία.

Οι δύο συμπατριώτες, έχουν άραγε ομοιότητες; Και επίσης, σε τι διαφέρουν σύμφωνα με όλα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα;

Αρχικά, η ηλικία. Ο Ελ Αραμπί ήρθε έχοντας συμπληρώσει τα 32 του χρόνια και βρισκόταν σε καταπληκτική φόρμα, καθόσον «φόρτωνε» με γκολ όσους αντιμετώπιζε με τη φανέλα της Αλ Ντουχάιλ. Τι κι αν ήταν στο Κατάρ; Ο σκόρερ είναι πάντα σκόρερ και αυτό επιβεβαιώθηκε. Οσον αφορά στον Ελ Καάμπι, είναι έξι χρόνια νεότερος σε σχέση με τον Ελ Αραμπί, στα 30 βρίσκεται και επίσης ήρθε από το Κατάρ. Βλέποντας το βιογραφικό του, ασφαλώς και αναμένεις πολλά γιατί διαθέτει το χάρισμα του ανθρώπου που σκοράρει με ευχέρεια.

Αγωνιστικά μιλώντας, ο Ελ Αραμπί μοιάζει περισσότερο κλασάτος φορ. Με την έννοια πως στην κορυφαία φόρμα της καριέρας του, είχε τα φόντα να σταθεί σε τοπ επίπεδο, να γίνει «φόβος και τρόμος» μιας άμυνας και γενικά τον ένιωθαν οι πάντες. Μπορούσε και μπορεί ασφαλώς να έχει συμμετοχή στο παιχνίδι, αντιλαμβάνεται το πώς να κινηθεί έξω από το «κουτί», δεν αστοχεί αν πάρει ασίστ στο σωστό χρονικό σημείο και έχει ρεκόρ θαυμαστά στο ενεργητικό του.

Ο Ελ Κααμπί; Μοιάζει ξεκάθαρα ο στράικερ της «μιας επαφής». Δηλαδή, μετά την απόκρουση της «κίπερ» της Τσουκαρίτσκι αξιοποίησε τη σπιρτάδα του και έβαλε γρήγορα το πόδι του για το γκολ. Και μετά, σηκώθηκε σωστά στην ασίστ του Φορτούνη για το 3-0. Θα μπορούσε να ειπωθεί πως ο Ελ Κααμπί όταν βρει ρυθμό και μάθει να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του, άρα να του μοιράζουν καλές πάσες, σίγουρα θα έχει τον τρόπο να σημαδεύει τα δίχτυα. Δεν αμφισβητείται το συγκεκριμένο.

Μεγάλο του συν το αριστερό πόδι και έτσι προστίθεται και ένας ακόμη παίκτης στην …ομάδα αυτή, μαζί με τους Μπιέλ και Σκάρπα. Ένα εξτρά θετικό στοιχείο στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Παράλληλα, πιέζει και τρέχει, έχει δυνάμεις και διάθεση να μαρκάρει. Να «κλέψει» μπάλες.

Συμπέρασμα: Ελ Αραμπί και Ελ Κααμπί, έχουν κοινές καταβολές, μοιάζουν στην ικανότητα να προσφέρουν λύσεις με τα γκολ τους στον Ολυμπιακό, συναντάς όμως και αρκετά διαφορετικά στοιχεία. Ο ένας λες και συμπληρώνει τον άλλον. Μένει να φανεί κατά πόσο ο Αγιούμπ θα βαδίσει στον δρόμο των επιτυχιών που έχει ανοίξει ο Γιουσέφ…

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024