Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλα τα δεδομένα για την Εθνική μετά τον τραυματισμό του Μήτογλου

Όλα τα δεδομένα για την Εθνική μετά τον τραυματισμό του Μήτογλου

Ο Ντίνος Μήτογλου είναι ο μεγάλος άτυχος για την Εθνική αφού τραυματίστηκε δυο ημέρες πριν το πρώτο ματς κόντρα στην Ιορδανία και θα χάσει το Mundobasket. Πως αλλάζει το depth chart της Εθνικής και πως θα διαμορφώσει τα πλάνα του ο Ιτούδης.

Τραυματισμοί. Είναι ο μεγαλύτερος φόβος παικτών και προπονητών που προετοιμάζονται για ένα μεγάλο τουρνουά, όπως αυτό του φετινού Mundobasket. Τελικά ούτε η Εθνική έμεινε αλώβητη, χάνοντας την τελευταία στιγμή έναν από τους καλύτερους παίκτες της προετοιμασίας, τον Ντίνο Μήτογλου.

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, ήρθε με το γκάζι στο πάτωμα μετά την πολύμηνη απουσία του λόγω τιμωρίας και στην προετοιμασία ήταν πραγματικά εντυπωσιακός, έχοντας βελτιώσει πολλά κομμάτια στο παιχνίδι του. Απειλούσε από μέση αλλά και μακρινή απόσταση «ανοίγοντας» το γήπεδο για τους συμπαίκτες του ενώ ήταν και πολύ σημαντική η προσφορά του στα ριμπάουντ.

Η ταχύτητα αλλά και το εκτόπισμά του τον έκαναν ιδανικό τόσο για τη θέση «4» μαζί με τον Παπαγιάννη στο «5», αλλά και σαν σέντερ με τον Αντετοκούνμπο σαν φόργουορντ σε πιο ευέλικτα σχήματα. Ο τραυματισμός του όμως τον θέτει εκτός πλάνων του Ιτούδη που θα πρέπει την τελευταία στιγμή να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τα πλάνα του.

Ας δούμε πως διαμορφώνεται πλέον το depth chart της Εθνικής

PG (1): Τόμας Γουόκαπ, Λευτέρης Μποχωρίδης, Δημήτρης Μωραΐτης
SG (2): Μιχάλης Λούντζης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης
SF (3): Κώστας Παπανικολάου, Νίκος Ρογκαβόπουλος
PF (4): Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ιωάννης Παπαπέτρου
C (5): Γιώργος Παπαγιάννης, Μανώλης Χατζηδάκης

Πρακτικά στις δύο θέσεις της περιφέρειας δεν θα αλλάξει κάτι. Πρώτη σημαντική αλλαγή είναι η αναμενόμενη αναβάθμιση του ρόλου του Ρογκαβόπουλου. Ο νεαρός γκαρντ/φόργουορντ που έδειξ έτοιμος για να αρπάξει την ευκαιρία του, στην ουσία θα είναι το Νο.2 πίσω από τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου στη θέση «3», μιας και ο Παπαπέτρου θα περάσει πλέον τον περισσότερο από τον χρόνο του στο παρκέ σαν φόργουορντ.

Εκεί, στη θέση «4», θα έχουμε τη νέα διαφοροποίηση. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από ρόλο… game και rythm changer, λογίζεται πλέον ως εκ των βασικών με τα λεπτά του να αυξάνονται κατακόρυφα ως δίδυμο πλέον στα φόργουορντ, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και σαν ελαφρύ mobile center σε πιο «ελαφριά» και ευέλικτα σχήματα.

Τέλος στο ζωγραφιστό εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο Παπαγιάννης σαν άλλος… Ελ Σιντ, στέκει μόνος σαν αξιόπιστη λύση στη ρακέτα, με τον Χατζηδάκη που λογίζονταν ως 12ος παίκτης να αναμένεται να πάρει ίσως και περισσότερα από 10′ ανά ματς.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024