Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεχνητή νοημοσύνη ελέγχει την κατάσταση των δρόμων στην Καλαμαριά

Τεχνητή νοημοσύνη ελέγχει την κατάσταση των δρόμων στην Καλαμαριά

Στην υπηρεσία της οδικής ασφάλειας έθεσε ο Δήμος Καλαμαριάς εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Δήμος Καλαμαριάς εφάρμοσε πιλοτικά το σύστημα αξιολόγησης οδοστρώματος και καταγραφής στοιχείων οδικής ασφάλειας με χρήση τεχνητής νοημοσύνης για αποτελεσματική συντήρηση και διαχείριση οδικών δικτύων.

Η καταγραφή γίνεται με smartphone. Τα στοιχεία τα οποία συλλέγονται μέσω λήψης βίντεο και φωτογραφιών είναι η λεπτομερής καταγραφή των κάθε είδους φθορών του οδοστρώματος καθώς και των λοιπών στοιχείων οδικής ασφάλειας.

Τα δεδομένα αναλύονται σε περιβάλλον τεχνητής νοημοσύνης και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε διαδικτυακή πλατφόρμα προσαρμοσμένη σε χάρτη GIS.

Το σύστημα παρουσιάζει την κατάσταση του οδοστρώματος χρωματικά για όλο το εν μελέτη δίκτυο με διαφορετικά χρωματικά στοιχεία ανάλογα με τη σοβαρότητα και έκταση μεγέθους των φθορών/βλαβών.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συμβάλει σημαντικά στην πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση. Το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον και αποτελεσματικό», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Η πιλοτική εφαρμογή καλύπτει συνολικά 160 χλμ. οδικού δικτύου και με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένονται οι «διαπιστώσεις» του μηχανισμού της τεχνητής νοημοσύνης αναφορικά με την ποιότητα του οδοστρώματος στην Καλαμαριά.

Απομένει ο Δήμος Καλαμαριάς να κάνει γνωστά τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν από το σύστημα της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε άπαντες να γνωρίζουν αν και που υπάρχουν στον Δήμο επικίνδυνα σημεία στο οδόστρωμα που πρέπει να διορθωθούν προτού συμβεί κάποιο ατύχημα.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Καλαμαριάς

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024