Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Καλαμαριάς: Τοποθετήθηκαν ανάγλυφες πινακίδες για πολίτες με προβλήματα όρασης

Δήμος Καλαμαριάς: Τοποθετήθηκαν ανάγλυφες πινακίδες για πολίτες με προβλήματα όρασης

Ο Δήμος Καλαμαριάς τοποθέτησε ανάγλυφες πινακίδες έξω από τα γραφεία όλων των υπηρεσιών του, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν και πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όραση τους.

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης κατά την επίσκεψή τους στα γραφεία των υπηρεσιών του, θέλησε να εξαλείψει ο Δήμος Καλαμαριάς!

Τοποθετήθηκαν στα κτίρια του Δήμου, έξω από κάθε γραφείο ανάγλυφες πινακίδες με γραφή Braille, ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση εκείνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Μέσω της ψηλάφισης, οι πολίτες θα μπορούν να περιηγηθούν στους  χώρους και να βρουν πιο εύκολα την υπηρεσία που επιθυμούν.

«Αποφασίσαμε να προσθέσουμε αυτές τις πινακίδες ώστε να συμβάλλουμε στην διευκόλυνση και καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας με προβλήματα όρασης. Να μπορούν και οι ίδιοι να είναι αυτόνομοι και ανεξάρτητοι, γιατί η έλλειψη όρασης δεν σημαίνει ότι μπαίνουν όρια στην εξέλιξη ενός ανθρώπου», εξήγησε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης

Ο Δήμος Καλαμαριάς έχει δώσει σημασία στην  εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων πληθυσμού και έχει εγκαταστήσει επίσης συστήματα ηχητικών διατάξεων φωτεινών σηματοδοτών, ράμπες σε πεζοδρόμια και wc στα σχολεία.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024