Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Πάρνηθα: Καταγγελία κατοίκων για ακαθάριστο μονοπάτι δίπλα στο σπίτι τους - «Έρχεται ο καθένας και πετάει σαβούρες»

Φωτιά στην Πάρνηθα: Καταγγελία κατοίκων για ακαθάριστο μονοπάτι δίπλα στο σπίτι τους – «Έρχεται ο καθένας και πετάει σαβούρες»

Όπως καταγγέλλουν με αγανάκτηση όσες φορές έχουν προσπαθήσει να καθαρίσουν το μονοπάτι με δικά τους μέσα έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία.

Την ώρα που η φωτιά στην Πάρνηθα εξακολουθεί να μαίνεται κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν στο MEGA την έλλειψη μέτρων πρόληψης. Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν το μονοπάτι δίπλα από το σπίτι τους δεν έχει καθαριστεί και πλέον έχει κλείσει από βλάστηση και σκουπίδια.

Μάλιστα το σπίτι βρίσκεται δίπλα σε κεντρικό δρόμο της Πάρνηθας κοντά σε σημείο που περνάει το λεωφορείο και όπως καταγγέλλουν με αγανάκτηση οι κάτοικοι όσες φορές έχουν προσπαθήσει να καθαρίσουν το μονοπάτι με δικά τους μέσα έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία.

«Τη φωτιά δεν πάμε να τη σώσουμε με 8 μποφόρ αέρα και τα πεύκα να έχουν ανάψει. Τη φωτιά την προλαμβάνουμε. Ο Εθνικός Δρυμός, ο εθνικός μας θησαυρός καταστράφηκε, γιατί υπάρχει αμέλεια. Γιατί όταν είναι ο χειμώνας τα ξεχνάμε και το καλοκαίρι όταν έρχεται η φωτιά είναι αργά», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Μάλιστα έδειξε στην κάμερα το ακαθάριστο σημείο, όπου υπήρχε μονοπάτι που επικοινωνούσε με τον δρόμο.

«Ήταν μονοπάτι και κλείστηκε κι έγινε ένας τόπος, όπου έρχεται ο καθένας και πετάει σαβούρες»

«Ζω 25 χρόνια εδώ πέρα, υπήρχε μονοπάτι που επικοινωνούσε με τον δρόμο. Έρχονταν άνθρωποι και οικογένειες που έκαναν πεζοπορία, κατέβαιναν μοτοκρός. Ήταν μονοπάτι και κλείστηκε κι έγινε ένας τόπος, όπου έρχεται ο καθένας και πετάει σαβούρες. Εκεί δεν υπάρχει καμία πρόληψη. Από το 2007 τρέμει η ψυχή μας κάθε καλοκαίρι και κοιτάμε πώς θα σώσουμε τις περιουσίες μας και την εθνική μας περιουσία», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφεραν στο MEGA, δεν τους επιτρέπεται να καθαρίσουν μόνοι τους το μονοπάτι, καθώς χρειάζεται ειδική άδεια από το δασαρχείο.

«Πρέπει να πάρουμε ειδική άδεια από το δασαρχείο, που τις περισσότερες φορές δεν μας τη δίνει ούτε εγκαίρως, ούτε και γενικά», είπε από την πλευρά της η κάτοικος.

«Υπάρχει αυτό το γραφειοκρατικό πρόβλημα που κολλάνε όλα εκεί και εν τέλει φτάνουμε να καίγονται περιουσίες, άνθρωποι, ζώα. Καταστράφηκε αυτή τη στιγμή ο εθνικός θησαυρός», κατέληξε η κάτοικος.

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024