Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο - Επαναλειτουργεί το νοσοκομείο

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο – Επαναλειτουργεί το νοσοκομείο

Αισιοδοξία επικρατεί για τις φωτιές στη Θράκη καθώς έξι ημέρες μετά η κατάσταση φαίνεται να είναι καλύτερη. Ωστόσο δεν υπάρχει εφησυχασμός καθώς με την αύξηση της έντασης των ανέμων μπορεί να υπάρξουν επικίνδυνες αναζωπυρώσεις

Καλύτερη είναι η εικόνα στα πύρινα μέτωπα στη Θράκη καθώς η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αυτή τη φορά φαίνεται να είχε αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την πτώση της έντασης των ανέμων. Η προσοχή των πυροσβεστικών δυνάμεων στρέφεται κατά κύριο λόγο στο μέτωπο της Δαδιάς που χθες κινούνταν προς τα χωριά Κοίλα και Μελιά.

Η εικόνα σήμερα το πρωί είναι σαφώς βελτιωμένη καθώς φαίνεται να μην υπάρχει φλόγα, ωστόσο δεν υπάρχει εφησυχασμός εξαιτίας του κινδύνου αναζωπυρώσεων.

Αισθητά καλύτερη είναι η εικόνα και στη Ροδόπη που η φωτιά σταμάτησε τελικά έξω από τον οικισμό των Κασσιτέρων. Πολλοί ήταν οι κάτοικοι που έσπευσαν να βοηθήσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να σταματήσουν τις φλόγες επιστρατεύοντας τρακτέρ, οχήματα και υδροφόρες και ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες και αναχώματα προκειμένου να μην προχωρήσει άλλο το πύρινο μέτωπο, κάτι που θα σήμανε ότι θα κινούνταν πλέον ανεξέλεγκτο και στον νομό της Ροδόπης.

Σε όλη την περιοχή η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική εξαιτίας των καπνών, ενώ αποκαρδιωτική είναι η εικόνα της περιοχής με τα πάντα να έχουν καεί.

Κρανίου τόπος

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ αρχίζει να επαναλειτουργεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, που είχε εκκενωθεί εξαιτίας της φωτιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο καλύπτει υγειονομικές ανάγκες όχι μόνος της πόλης και του νομού αλλά και των υπόλοιπων νομών της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

16.000 έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους

Από τους 46 οικισμούς που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς οι 25 έχουν εκκενωθεί σύμφωνα με το MEGA. Αυτό σημαίνει ότι 16.000 άνθρωποι έχουν μετακινηθεί από τις εστίες τους και μένους σε συγγενείς, ξενοδοχεία, κάμπινγκ κλπ.

Την ίδια στιγμή πολλά χωριά δεν έχουν ρεύμα με ό,τι σημαίνει αυτό για τις συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι εν μέσω ζέστης και με την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Συνεργεία της πυροσβεστικής έχουν ξεκινήσεις τις πρώτες καταγραφές των ζημιών, ωστόσο θα χρειαστούν μέρες για να ολοκληρωθούν. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη καθώς έχουν γίνει στάχτη σπίτια, σοδειές, ζώα και εγκαταστάσεις.

Άνοιξε η Εγνατία

Εν τω μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία οχημάτων στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής έως το ύψος του κόμβου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Σαπών – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη

Η έκταση που έχει παραδοθεί στις φλόγες εκτείνεται στα 617.000 στρέμματα σύμφωνα με την υπηρεσία χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων, ΕΠΑΔΑΠ, και η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024