Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαρτίνεθ: «Είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε πάντα να κερδίζουμε»

Μαρτίνεθ: «Είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε πάντα να κερδίζουμε»

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει Τσουκαρίτσκι και όχι μόνο…

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (24/8, 22:00) την Τσουκαρίτσκι στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Europa League στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό ματς και ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως οι Πειραιώτες θέλουν πάντα να κερδίζουν ενώ για ακόμη μία φορά δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του.

Όσα είπε ο Μαρτίνεθ:

Για το αν τον αγχώνει το γεγονός ότι οι Σέρβοι δίνουν ως φαβορί τον Ολυμπιακό: «Καλησπέρα. Δεν θα μου άρεσε να ξεκινήσω με αυτόν τον τρόπο τη συνέντευξη Τύπου. Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ευχηθώ δύναμη σε όλους τους ανθρώπους που παλεύουν με τη φωτιά. Το παρακολουθούμε και είμαστε δίπλα τους. Θέλουμε να ευχηθούμε δύναμη σε όσους παλεύουν. Αυτό με αγχώνει και με θλίβει τη δεδομένη στιγμή. Αν συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι, ειδικά στο μοντέρνο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν φαβορί. Όλα μπορεί να εξαρτηθούν από μια λεπτομέρεια. Το έχουμε ζήσει. Αυτό που απαιτείται είναι η μεγαλύτερη δυνατή απόδοση. Είναι απαιτητικά παιχνίδια. Οσο και να είσαι το φαβορί, μπορεί μια φάση να σου στερήσει το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν φαβορί. Θα τα δώσουμε όλα. Θέλουμε να περάσουμε. Πρέπει να είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε. Να είμαστε σωστοί στην τακτική μας. Με όποιον αντίπαλο και εάν παίζουμε, είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε πάντα να κερδίζουμε».

Για την ομάδα και το ότι ακόμα δεν είναι στο σημείο που θέλει: «Είναι μία καλή ανάγνωση αυτή. Χρειάζεται η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας και το πνεύμα του νικητή. Εάν δεν έχεις οργάνωση δεν μπορείς να καταφέρεις κανένα αποτέλεσμα. Είμαι πολύ χαρούμενος διότι βελτιωνόμαστε στα θέματα οργάνωσης. Χρειαζόμαστε χρόνο για να γνωριστούμε. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Αυτοί οι παίκτες χρειάζονται χρόνο. Η αυτοπεποίθηση έρχεται μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και τη λέξη ομάδα. Ένας παίκτης όταν νιώθει καλά μπορεί να αποδώσει. Έχει σημασία το πως εξελίσσεται ένας παίκτης και όχι μόνο το πως είναι τώρα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί έχουμε θέσει τις βάσεις και γίνεται πρόοδος».

Για το εάν έχει καταλήξει στην 11άδα και στον αντικαταστάτη του Ροντινέι: «Χτίζουμε μια ομάδα και προσπαθούμε να κερδίζουμε ταυτόχρονα τα παιχνίδια. Είμαστε σε μια κατάσταση στην οποία πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις βασιζόμενοι σε πολλούς παράγοντες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε. Σε ποιες θέσεις πρέπει να αλλάξουμε πράγματα. Υπάρχουν παίκτες που χρειάζονται ακόμα χρόνο, ενώ κάποιοι άλλοι είναι πιο προετοιμασμένοι. Πρέπει να πάρουμε όμως κάποιες αποφάσεις. Αυτό που κοιτάω είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Παρόλα αυτά μου αρέσει να κάνω αλλαγές. Ακόμα και εάν ήταν διαθέσιμος ο Ροντινέι, θα μου άρεσε να κάνω αλλαγές. Ανάλογα με το ποιος είναι ο αντίπαλος, μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα. Έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Ολοι οι παίκτες δείχνουν διάθεση να παίξουν και να προσφέρουν. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά τους».

Για το μήνυμα στον κόσμο και το αν θα έχουμε άλλες αφίξεις: «Θέλουμε να πούμε στον κόσμο πως μας έλλειψε πολύ. Ανυπομονούμε πολύ να τους δούμε. Τώρα που η ομάδα χτίζεται τους έχουμε ακόμα περισσότερο ανάγκη. Στόχος και επιθυμία είναι να δεθούμε μαζί τους. Να είναι μαζί μας σε κάθε λεπτό γιατί είναι σημαντικός ο συναισθηματικός έλεγχος. Η παρουσία τους είναι αποφασιστική. Δεν ξέρω. Αυτά είναι του Κορδόν. Είμαστε αυτοί που είμαστε. Ειμαστε όσοι είμαστε εδώ. Χτίζουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Ειμαστε συγκεντρωμένοι στο σήμερα. Τα υπόλοιπα ο κύριος Κορδόν».

Για το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική: «Στο σημερινό ποδόσφαιρο πρέπει πάντα να έχεις υψηλή απόδοση, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Δεν ξέρω κανέναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή που θα παίζει υπό τέλειες συνθήκες. Είναι πολλές οι υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα. Εχουμε να παίξουμε πολλά και σημαντικά παιχνίδια. Ποτέ δεν θα είναι ιδανικές οι συνθήκες. Πρέπει όλοι να σκέφτονται θετικά και να αντιμετωπίζουν όλα όσα συμβαίνουν. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε αυτά τα θέματα, ούτε σε κάποια απουσία ενός παίκτη. Πρέπει πάντα να παλεύουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο».

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024