Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της

Οικονόμου: Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της

Αυτόκλητοι «πολιτοφύλακες»... συνέλαβαν και κρατούσαν παράνομα σε τρέιλερ οχήματος, μετανάστες

«Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την προσαγωγή και κράτηση των αυτόκλητων και επικίνδυνων πολιτοφυλάκων που «συνέλαβαν» και βασάνισαν  μετανάστες, στον Έβρο κρατώντας τους παράνομα σε τρέιλερ οχήματος.

Το θέμα και τις κρίσιμες προεκτάσεις του που ανέδειξε το in προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, με τον Γιάννη Οικονόμου να αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της».

Στη συνέχεια της ανάρτησης του ο κ. Οικονόμου έχει κοινοποιήσει και την ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ σχετικά με το περιστατικό.

Οι αυτόκλητοι «πολιτοφύλακες»

Υπενθυμίζεται ότι  στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναρτήθηκε βίντεο από κάτοικο στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος εμφανίζεται να έχει στοιβάξει μετανάστες σε ένα τρέιλερ αυτοκινήτου και να καλεί σε κινητοποίηση για να «μαζέψουν» κι άλλους από το βουνό, γιατί αυτοί «είναι ορκισμένοι να μας κάψουν».

Στο εν λόγω βίντεο ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατά κλειδωμένους μετανάστες, συριακής, και πακιστανικής καταγωγής.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι μαζί με τον ιδιοκτήτη του οχήματος προσήχθησαν και κρατούνται δύο ακόμα ημεδαποί οι οποίοι φέρονται να τον βοηθήσαν. Και οι τρεις παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024