
Σωκράτης Φάμελλος: Ζητά την παραπομπή βουλευτή της Ελληνικής Λύσης στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής
Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρεται στην ανάρτηση με την οποία ο βουλευτής Παράσχος Παπαδάκης καλούσε σε βία κατά μεταναστών.
Την παραπομπή του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Παράσχου Παπαδάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.
Η ανάρτηση που καλεί σε βία κατά μεταναστών
Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Φάμελλου, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Παράσχος Παπαδάκης στις 21.8.2023 ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το κάτωθι κείμενο: «Σοβαρές πληροφορίες για λαθρομετανάστες που παρακωλύουν το έργο των πιλότων… καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα να λάβουμε μέτρα… να είστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά… ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ.. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΟΙ!!».
Όπως σημειώνει ο κ. Φάμελλος, σύμφωνα με το άρθρο 2 περ. ε του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι Βουλευτές οφείλουν: ε) να συμβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων τους, του φύλου τους, της ηλικίας τους, της αναπηρίας τους ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.
Τέλος, ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα να λάβει την απαραίτητη πρωτοβουλία «για να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την παραπομπή του κ. Παπαδάκη στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η «μαγική» επικοινωνιακή στρατηγική Τραμπ – Ποιό δεξί χέρι του αντικομμουνιστή Μακάρθι του την έμαθε
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας Πέτρο θα μηνύσει αυτόν του Εκουαδόρ Νομπόα για συκοφαντική δυσφήμιση
- Εκλογές Βουλγαρία: Πολύ κοντά στην αυτοδυναμία ο Ρούμεν Ράντεφ
- Δύο αμερικανοί «εκπαιδευτές» και δύο μεξικανοί νεκροί μετά από επιχείρηση εναντίον των καρτέλ
- Νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα
- Το Ισραήλ κατέλαβε εδάφη της Συρίας στην επαρχία Κουνέιτρα



