Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Παππάς: «Αποκαρδιωτική η εικόνα στη Βοιωτία. Μηδενική η πρόληψη, αργή η αντίδραση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Νίκος Παππάς: «Αποκαρδιωτική η εικόνα στη Βοιωτία. Μηδενική η πρόληψη, αργή η αντίδραση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς πραγματοποίησε επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές της Βοιωτίας

Επίσκεψη στον Πρόδρομο και το Σαράντι Βοιωτίας, που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά, πραγματοποίησε ο Νίκος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει μεταξύ άλλων πως η εικόνα που αντίκρισε ήταν «αποκαρδιωτική» ενώ τόνισε πως «για ακόμη μία φορά η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν αργή και η πρόληψη μηδενική».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Η εικόνα των καμένων εκτάσεων του δάσους και των κατεστραμμένων περιουσιών και υποδομών στον Πρόδρομο και το Σαράντι Βοιωτίας είναι αποκαρδιωτική.

Βεβαίως, θρηνούμε πρωτίστως την απώλεια ενός συνανθρώπου μας από την περιοχή.

Η εικόνα που αντικρίσαμε, μαζί με τη βουλευτή Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου και τον Άγγελο Τόλκα, και οι εξιστορήσεις που είχαμε από τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές είναι αποκαλυπτική. Για μια ακόμα φορά, σε μια ακόμα περίπτωση, η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν αργή και η πρόληψη μηδενική.

Βρισκόμαστε, πλέον, στον 5ο χρόνο διακυβέρνησης από την Ν.Δ. Όταν δεν ανανεώνεις τις συμβάσεις 5.000 ανθρώπων που εργάζονται στην πυροπροστασία και στην πρόληψη των πυρκαγιών, όταν μεταφέρεις όλες τις αρμοδιότητες στην πυροσβεστική και αποψιλώνεις τη δασική υπηρεσία, όταν η ίδια η πυροσβεστική έχει οργανικά κενά, όταν ανακοινώνεις προσλήψεις στα μέσα της αντιπυρικής περιόδου και ενώ έχουν ξεκινήσει οι καταστροφές, όταν τα μέσα και οι άνθρωποι της Π.Υ. είναι στα όριά τους, αυτή θα είναι η εξέλιξη, δυστυχώς.

Η κλιματική αλλαγή εντείνει τα προβλήματα. Δεν αντιμετωπίζεται, όμως, με μηνύματα του 112, το οποίο είναι, βεβαίως, χρήσιμο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά όχι κάλυμμα κυβερνητικών ευθυνών και ανεπαρκειών.

Αυτή την ώρα καίγεται η μισή χώρα, σχεδόν. Θρηνούμε την απώλεια (τουλάχιστον) 26 ανθρώπων στο δάσος της Δαδιάς. Η σκέψη μας είναι σε όσους και όσες επλήγησαν, σε όσους και όσες έχουν πέσει στη μάχη με τις φλόγες.

Θα είμαστε δίπλα στους πληγέντες».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024