Λόγω της φωτιάς που καίει ανεξέλεγκτα στους πρόποδες της Πάρνηθας, το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα αποφασίστηκε να εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους και τα 600 άτομα που βρίσκονται εκεί θα μεταφερθούν αλλού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in ο μεγαλύτερος όγκος των μεταναστών πρόκειται να μεταφερθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μαλακάσας, ενώ ορισμένοι θα μεταφερθούν στην Πέτρου Ράλλη.
Την ίδια ώρα εκτυλίσσονται δραματικές ώρες στους πρόποδες της Πάρνηθας όπου η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη.
Ήδη από το πρωί της Τετάρτης το 112 ηχούσε ασταμάτητα στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, Καποτά και Λεφάντω ενώ πολλά σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.
Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες είναι τιτάνια ενώ το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς φορά.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων