Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς είχε καταλήξει σε 13 παίκτες μετά το φιλικό με το Πουέρτο Ρίκο (110-75), οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κίνα για τα δύο τελευταία φιλικά της Σερβίας πριν ταξιδέψει η αποστολή στη Μανίλα.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας κατέληξε σήμερα στην τελική δωδεκάδα, «κόβοντας» τον πρώην παίκτη του Περιστερίου Αλέκσα Ραντάνοβ.
H Σερβία θα αντιμετωπίσει στον 2ο όμιλο το Νότιο Σουδάν, την Κίνα και το Πουέρτο Ρίκο. Η πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο, 26 Αυγούστου απέναντι στην Κίνα, στις 15:00 ώρα Ελλάδας.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής