Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αντίθετος με την απόφαση για είσοδο στο Φαράγγι της Σαμαριάς με Υπεύθυνη Δήλωση, είναι ο Δήμαρχος Πλατανιά

Αντίθετος με την απόφαση για είσοδο στο Φαράγγι της Σαμαριάς με Υπεύθυνη Δήλωση, είναι ο Δήμαρχος Πλατανιά

Την παρέμβαση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια ζητάει ο Δήμαρχος Πλατανιά.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, Ιωάννης Μαλανδράκης μετά την απόφαση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για είσοδο στο Φαράγγι της Σαμαριάς με Υπεύθυνη Δήλωση, απέστειλε επείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κο Βασίλειο Κικίλια.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει τα παρακάτω «… Κύριε Υπουργέ, με αφορμή την ξαφνική απόφαση του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., για την συμπλήρωση Υπεύθυνης Δήλωσης από κάθε επισκέπτη από αύριο Τρίτη 22 Αυγούστου, σας γνωρίζουμε την κάθετη αντίθεση μας, καθώς το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι ένα Διεθνές αναγνωρισμένο φαράγγι με βραβεύσεις και γνωστό παγκοσμίως.

Η υποχρέωση που βάζει ο Οργανισμός προς τους επισκέπτες το μόνο που θα «πετύχει» θα είναι η απαξίωση του.

Όπως είναι γνωστό κάθε είδος ορειβατικού τουρισμού ή διάσχιση φαραγγιού εμπεριέχει τον οποιοδήποτε πιθανό παράγοντα κινδύνου.

Άλλωστε στον Εθνικό Δρυμό Φαραγγιού Σαμαριάς, υπηρετεί εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο διαχρονικά προσφέρει τις υπηρεσίες του όποτε απαιτηθεί…..»

Τελειώνοντας ο κος Μαλανδράκης, ζητάει την παρέμβαση του Υπουργού για την ανάκληση αυτής της άστοχης απόφασης, «με δεδομένο ότι βρισκόμαστε μεσούσης και της τουριστικής περιόδου», όπως αναφέρει.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής είχε αναφέρει:

«Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σας ενημερώνει ότι λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων, το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες μέχρι και τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023.

Ο Οργανισμός έχει προχωρήσει σε καθαρισμό των λιθοπτώσεων που προέκυψαν απο τον σεισμό της 13ης Αυγούστου και σε αρχικό ελεγχο του μονοπατιού ώστε ο Δρυμός να είναι επισκέψιμος για το κοινό την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, υπό την αίρεση των αποτελεσμάτων της επιτόπιας αυτοψίας του χώρου που θα πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ειδικούς επιστήμονες.

Σε κάθε περίπτωση, οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι αναλαμβάνουν πλήρως και ατομικά την ευθύνη για τους ενδεχόμενους κινδύνους κατά την είσοδο, διέλευση, παραμονή και έξοδο τους απο τον Εθνικό Δρυμό, δηλώνοντας, υπογράφοντας και προσκομίζοντας υποχρεωτικά στις εισόδους του φαραγγιού, σχετική υπεύθυνη δήλωση που θα είναι διαθέσιμη στο site έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων (https://samaria-tickets.necca.gov.gr/el/checkout) και που θα αποσταλεί και στα γραφεία παροχής υπηρεσιών τουρισμού».

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024