Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φώκιες: Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν τις συναντάτε

Φώκιες: Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν τις συναντάτε

Το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «ΑΡΙΩΝ», με αφορμή την εμφάνιση μίας φώκιας στη Λάρισα ενημέρωσε τους πολίτες για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν όταν εντοπίζουν φώκιες.

Μία μεσογειακή φώκια έκανε την εμφάνισή της στην παραλία στην παραλία «Μπούκα» της Βελίκας στη Λάρισα το πρωί του Σαββάτου και μάλιστα κλήθηκε τόσο το Λιμενικό όσο και η οργάνωση ΜΟμ που ασχολείται με τις μεσογειακές φώκιες.

Μάλιστα στο σημείο έσπευσε και κτηνίατρος που εξέτασε τη φώκια σε συνεργασία με την Καθ. Κτηνιατρικής του ΑΠΘ Δρ. Αναστασία Κομνηνού και τα επιστημονικά στελέχη της ΜΟμ.

Το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «ΑΡΙΩΝ», με αφορμή την εμφάνιση της συγκεκριμένης φώκιας έκανε ανάρτηση στο Facebook, ενημερώνοντας τους πολίτες για το τι δεν πρέπει να κάνουν όταν εντοπίζουν φώκιες.

Σύμφωνα με την ανάρτηση οι φώκιες πολλές φορές βγαίνουν και ξεκουράζονται στις ακτές και στεγνώνουν. Δεν πρέπει να τις πλησιάζουμε γιατί δαγκώνουν άσχημα, δεν πρέπει να τις βρέχουμε με νερό και δεν πρέπει να τους δίνουμε φαγητό ή να τις χαϊδεύουμε. Τις παρακολουθούμε και ενημερώνουμε την οργάνωση ΜΟμ.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Μια φώκια βρίσκεται σε παραλία του Αγιόκαμπου στη Λάρισα. Είναι χρήσιμο να ενημερώσουμε ότι οι φώκιες δεν αντιμετωπίζονται όπως τα δελφίνια. Δηλαδή, πολλές φορές βγαίνουν και ξεκουράζονται στις ακτές και στεγνώνουν. Δεν πρέπει να τις πλησιάζουμε γιατί δαγκώνουν άσχημα, δεν πρέπει να τις βρέχουμε με νερό και δεν πρέπει να τους δίνουμε φαγητό ή να τις χαϊδεύουμε. Από μακρυά τις παρακολουθούμε και ενημερώνουμε την οργάνωση ΜΟμ (2105222888 και 6942494471) που ασχολείται με τις μεσογειακές φώκιες.

Ήδη η ΜΟμ μαζί με το λιμεναρχείο είναι ενήμεροι για τη συγκεκριμένη φώκια που είναι πάνω από ενός έτους. Κτηνίατρος από το Δίκτυο Κτηνιάτρων Αρίων βρίσκεται επιτόπου και εξέτασε την φώκια σε συνεργασία με την Καθ. Κτηνιατρικής του ΑΠΘ Δρ. Αναστασία Κομνηνού και τα επιστημονικά στελέχη της ΜΟμ».

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024