Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα δεκάρια …ξανάρχονται!

Τα δεκάρια …ξανάρχονται!

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του, κέρδισε σε κάποια ματς τις εντυπώσεις, αλλά προφανώς δεν επιτεύχθηκε η επιθυμητή ισορροπία σε διάρκεια χρόνου

Συνέβη την περασμένη αγωνιστική σεζόν, εκεί που ο Ολυμπιακός πόνταρε σε μια …μπαλάτη ενδεκάδα με τρία δεκάρια.

Χάμες, Φορτούνης, Μπιέλ. Ηταν μια προσπάθεια του Μίτσελ ώστε να κυριαρχήσουν οι Ερυθρόλευκοι στο κέντρο, να έχουν τα ηνία και τον ρυθμό του αγώνα και εν τέλει να αξιοποιηθούν οι κατά τεκμήριο καλύτεροι ποδοσφαιριστές του ρόστερ.

Το πείραμα έδωσε μηνύματα αισιοδοξίας. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του, κέρδισε σε κάποια ματς τις εντυπώσεις, αλλά προφανώς δεν επιτεύχθηκε η επιθυμητή ισορροπία σε διάρκεια χρόνου. Αυτή που αναζητούν παντού και πάντα οι προπονητές. Ο Ροντρίγκες αποχώρησε, ο Μίτσελ έφυγε και η σεζόν ολοκληρώθηκε με τη σκέψη αν μπορούμε στο εγγύς μέλλον να δούμε κάτι ανάλογο.

Μήπως αυτό το …μέλλον έφτασε σχετικά γρήγορα;

Το δεύτερο ημίχρονο του ματς του Ολυμπιακού απέναντι στον Πανσερραϊκό, έδωσε ξανά ερεθίσματα και ίσως κάποιες απαντήσεις σε σκέψεις του τεχνικού, τούτη τη φορά του Μαρτίνεθ. Μαζί ο Μπιέλ, ο Φορτούνης και ο Σκάρπα;

Γιατί όχι; Ασφαλώς, δεν είναι όλοι κλασικά δεκάρια με την πραγματική έννοια του όρου, όπως δηλαδή τα έχουμε στο μυαλό μας. Ο Μπιελ είναι ένας αξιόλογος μεσοεπιθετικός με έφεση στα μακρινά σουτ και «έχει» το γκολ. Οσον αφορά στον Φορτούνη, πλήρης παίκτης και στα καλά του ή σε περίοδο φόρμας, ένας αεράτος αρτίστας με ικανότητα να απλώνει το παιχνίδι στις πτέρυγες και να χτυπά έξοχα της «στημένες μπάλες».

Και ο Σκάρπα; Εμοιαζε το βράδυ της Κυριακής στο Γ. Καραϊσκάκης με τον «άγνωστο Χ», αυτόν που όλοι ήθελαν να μάθουν τι κρύβει. Ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να διαθέτει στο ρόστερ και ενίοτε στην ενδεκάδα του δύο αριστεροπόδαρους μέσους.

Ο Σκάρπα, έμπειρος και διορατικός, δεν φοβήθηκε να δοκιμάσει αρκετά σουτ, πήρε πρωτοβουλίες, είχε τη διάθεση να «δείξει πράγματα» και ορισμένες φορές μπορεί και να έφτασε κοντά στο «κάτι παραπάνω», ενώ κατέθεσε ποιότητα και προσωπικότητα.

Συμπέρασμα; Αν προσαρμοστεί το συντομότερο δυνατό και αν βρει χημεία με τους άλλους, αναμφίβολα ο Βραζιλιάνος θα «δίνει τον τόνο» στη γραμμή των χαφ του Ολυμπιακού.

Και αν έχουμε παρέα στην ενδεκάδα όλους τους δεξιοτέχνες της μπάλας, προφανώς θα δούμε ωραίες συνεργασίες. Αρκεί να αποκτήσει το σύνολο την περιλάλητη ισορροπία που λέγαμε. Το κλειδί για μια πορεία επιτυχιών…

Sports in

Ξανά και ξανά: Η Marca «έντυσε» πάλι τον Μεντιλίμπαρ δαφνοστεφανωμένο έφηβο (pic)

Όπως με τη Φενέρ. Έτσι και με τη Βίλα. Η Marca επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να συγχαρεί Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024