Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ζάκυνθος: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Ζάκυνθος: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Ζακύνθου.

Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δασικούς δρόμους και περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, προχώρησε η αντιπεριφέρεια Ζακύνθου.

Στην απόφαση αναφέρονται αναλυτικά οι δρόμοι και οι περιοχές, όπου ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων ενώ επισημαίνεται ότι για κάθε παράβαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Ζακύνθου

«Έχοντας υπόψη

1. Την απόφαση που προέκυψε στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου στις 22/07/2023

2. Την αρ. 60034/11486/11-7-2023 ( ΑΔΑ 9ΜΖΑ7ΛΕ-ΚΗΔ) “Απόφαση απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου κατά την αντιπυρική περίοδο 2023, όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν. 998/1979 (289/Α/1979)”.

3. Την υπ΄ αρ. Α2458/21-7-2023 εγκύκλιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας “Λήψη επιπλέον πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς – κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5)”.

4. Το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που ισχύει για την Δευτέρα 21/08/2023 με βαθμό επικινδυνότητας για τη Ζάκυνθο (4) πολύ υψηλή

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΟΥΜΕ

Την Ανακοίνωση Απαγόρευσης Κυκλοφορίας σε δασικούς δρόμους και δασικές περιοχές η οποία είχε εκδοθεί για τις 21/8/2023 και επιβάλλουμε το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου το χρονικό διάστημα από Ω/06.00πμ της 22/08/2023 έως Ω7.30πμ της Τρίτης 23/08/2023 στους δασικούς δρόμους , περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα πάρκα και άλση των κάτωθι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων:

Βασιλικός , Βουγιάτο , Λαγκαδάκια, Φιολίτι, Γαλάρο, Άγιοι Πάντες, Δράκας, Σκουλικάδο, Καλλιθέα, Πηγαδάκια, Λαγοπόδο, Μαχαιράδο, Καταστάρι, Κερί, (Μαραθίας, Απελάτι), Αγαλάς, Λιθακιά, Κοιλιωμένο, Μαριές, Αγ. Λέων, Γύρι, Καμπί, Εξωχώρα, Λούχα, Ορθονιές, Αναφωνήτρια, Βολίμες, Άνω Βολίμες, Καλαμάκι, Μπόχαλη, Γαϊτάνι, Ζακυνθίων.

Επισημαίνουμε την επικινδυνότητα στους κάτωθι αδιέξοδους δρόμους

ΒΟΛΙΜΕΣ: Σέλινας, Αγ. Ανδρέας, Από Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Κρημνών έως πλάτωμα Ναυαγίου

ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ: Στόμιο, Πόρτο Βρώμη

ΜΑΡΙΕΣ: Πόρτο Βρώμη, Στενίτης

ΕΞΩ ΧΩΡΑ: Αμυράς

ΚΟΙΛΙΟΜΕΝΟΣ: Κορακονήσι

ΚΑΜΠΙ: Από είσοδο χωριού Καμπί έως ταβέρνες κορυφή βουνού (ΣΤΑΥΡΟΣ)

ΑΓΑΛΑΣ: Πλακάκι, Από Ταβέρνα Σπηλιά Δαμιανού προς Θάλασσα ΚΕΡΙ: Από Διασταύρωση δασικού δρόμου Φάρου προς Θέα Μυζήθρων, Διασταύρωση δρόμου Δεξαμενής προς Σκοπό Κερίου, Κακαβάκι

ΑΡΓΑΣΙ: Από Αγούλου έως Σκοπιώτισσα

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ: Από Ε.Ο. Ζακύνθου – Βασιλικού – Δάφνη, Από Ε.Ο. Ζακύνθου – Βασιλικού – Μέλα

ΜΠΟΧΑΛΗ: Μπόχαλη – Κάναλη, Μοβίντα – Δασικός δρόμος κάτω από το Κάστρο, Μοβίντα – Πικριδιώτισσα.

Η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας οχημάτων δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της ανωτέρω απαγόρευσης, αποκλειστικά για τη μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου, με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Αρμόδιες Αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της Απόφασης Απαγόρευσης και τη Βεβαίωση του προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, της Διεύθυνσης Δασών Ζακύνθου και της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Ζακύνθου.

Για κάθε παράβαση της ανωτέρω απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ.

Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών θα υπάρξει νέα ενημέρωση».

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024